We kunnen haast niet meer zonder internet. Dit komt doordat bijna alles wat we doen gekoppeld zit aan het internet. Denk bijvoorbeeld aan navigatie, thuiswerken, informatie opzoeken en het in contact komen met anderen, we hebben het werkelijk overal voor nodig. Het is dan ook zeker niet vreemd dat de internet aansluiting een van de eerste dingen is waar je aan denkt als je gaat verhuizen. Je mist veel als je een lange tijd niet met het internet verbonden bent! Internet in huis is tegenwoordig dan ook een echte must!

Internet abonnement

Als je internet in huis wil realiseren dan sluit je een internetabonnement af bij een provider. Zij zorgen ervoor dat het internet via een kabel of kastje het huis binnenkomt, waardoor je vervolgens heerlijk draadloos kunt genieten van snel internet. Binnen deze business zijn een paar bedrijven leidend, waardoor je wordt beperkt in de keuze. Gelukkig bieden deze bedrijven wel goed internet aan, zodat je niets te kort komt.

Tip: Is de verbinding op de bovenverdieping niet zo sterk? Dan zou je dit eenvoudig op kunnen lossen door een WIFI versterker te plaatsen, hierdoor heb je door het hele huis perfect internet.

Verhuizen met een internetabonnement

Ga je verhuizen en heb je nog een internetabonnement? Dan is het slim om even te checken of jouw internet provider ook levert op je nieuwe adres, want dan zou je jouw abonnement mee kunnen nemen naar jouw nieuwe woning. Is dit niet het geval? Dan moet je even achterhalen welke regels jouw provider precies hanteert en hoe je onder het contract uit kunt komen.

Snel internet door glasvezel

Tegenwoordig vind je op steeds meer plekken in Nederland glasvezel. Dit zorgt voor een nog snellere verbinding en nog beter internet. Ook blijkt glasvezel een duurzaam alternatief voor hetgeen dat we al hadden en dat zorgt ervoor dat veel woningeigenaren onderdeel willen uitmaken van het glasvezelnetwerk. Heb je glasvezel? Ook dan moet je een abonnement af te sluiten bij een provider, daarom is het slim om glasvezel te vergelijken, wie kan jou het beste bieden?

Aangesloten bij het glasvezelnetwerk

Nog niet iedereen zit aangesloten op glasvezel. In verschillende etappes wordt het door heel Nederland aangelegd. Ben je benieuwd of jou nieuwe huis hier al bij aangesloten zit? Doe dan vooral een keer de online glasvezel check, waarbij je de nieuwe postcode invoert. Heb je dit ingevuld, dan zal direct naar boven komen wat de status hiervan is. Dit is wel handig om te weten, want als de huidige bewoners niet ingegaan zijn op het eerste aanbod van de gemeente, dan is het erg duur om het alsnog aan te laten leggen.

 

Hoe dan ook, internet in huis wordt altijd geregeld. Zorg er wel voor dat je zelf in de gaten houdt wanneer je het precies moet hebben, zodat je niet ineens toch moet overleven in een huis zonder internet.