Je oog is gevallen op een nieuwbouwwoning. Dit heeft veel voordelen zoals dat je vaak de indeling zelf mag bepalen en alles gloednieuw is! Er gaat niets boven de geur van nieuwe spullen. Even van die roze wolk af, er moet natuurlijk ook het een en ander geregeld worden! Naast het uitzoeken van je keuken, badkamer en hallo trendy bankstel, moeten het financiële plaatje ook kloppen. Wanneer je je inschrijft voor een nieuwbouwwoning komt het steeds vaker voor dat je een zogenoemde financiële check moet inleveren. Wat is een financiële check, hoe kom je eraan en wat zijn de voorwaarden? Lees snel verder. 

Wat is het en hoe kom je eraan

Wat is een financiële check? Het zal niet geheel als een verrassing komen: een check van je financiële situatie. Het is een brief vaak van je financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker. Middels deze brief verklaard diegene die het ondertekend dat jij financieel gezien instaat bent om de nieuwbouwwoning te kopen. Er zijn een hoop voorbeeldbrieven te vinden zodat je alvast een indruk kunt krijgen hoe zoiets eruitziet. Oké duidelijk, maar hoe kom ik hieraan? Deze kun je dus laten opstellen en ondertekenen door jouw financieel adviseur.  

Voorwaarden en belangrijk voor de financiële check

Voordat je je Pinterest bord tot leven kunt gaan wekken, zijn er een aantal voorwaarden en belangrijke zaken om rekening mee te houden voor de financiële check:  

  • Het document mag niet ouder zijn dan 3 maanden; 
  • Het benodigde bedrag voor de nieuwbouwwoning moet vermeld worden op de brief; 
  • Je stuurt (of upload) de brief pas nádat de verkoop gestart is; 
  • Bepekt hetgeen dat je opstuurt enkel tot de brief, stuur geen andere gegevens mee. 

Financiële check, check? Terug op die roze wolk, voor even dan.