Haak jij ook meteen af als het gesprek gaat over soorten hypotheken? Dat hoeft niet meer! Na het lezen van onze artikelen is een hypotheek aanvragen geen abra cadabra meer.

Welke hypotheek past bij mij?

Om te beginnen kan je tegenwoordig kiezen uit twee soorten hypotheken: een annuïteiten- of een lineaire hypotheek. Ooit bestond de aflossingsvrije hypotheek, maar die is al een hele tijd niet meer af te sluiten. Veel mensen komen namelijk in de toekomst in de problemen door die constructie, omdat dan een hypotheekperiode is afgelopen maar het huis niet is afgelost. Soms is iemand dan een stuk ouder of is de financiële situatie veranderd, waardoor wederom een hypotheek aanvragen voor het afbetalen van die restschuld niet meer mogelijk is. Dan heb je een vet probleem, want dan moet die restschuld even opgehoest worden. En precies daarom wordt die niet meer aangeboden.

Meer informatie?

Meer informatie over de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek geven we je graag in een apart artikel, zodat we er dieper op in kunnen gaan. Terwijl je je daarin gaat verdiepen, vergeet dan niet je bij ons ook in te lezen over de looptijd van een hypotheek en rentevaste periode, mogelijkheden tot NHG, vaste of variabele rente en hypotheekrenteaftrek!