1. Raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer vormt doorgaans de kern van het huis. Een woonkamer dient vaak gezelligheid uit te stralen. Houten jaloezieën of plisségordijnen van TopJaloezieën sluiten daar goed op aan. Zowel het hout van de jaloezieën als de stof van plisségordijnen stralen warmte uit, zonder dat het teveel in het oog springt. Voor de optimale geluids- en warmte-isolatie kun je de jaloezieën of plisségordijnen het beste combineren met stoffen (over)gordijnen.

2. Raamdecoratie in de keuken

Een keuken betekent vanzelfsprekend vuiligheid. Het wordt er nou eenmaal sneller vies dan in andere ruimtes van het huis. Het is daarom verstandig om voor raambekleding te kiezen die je gemakkelijk schoon kunt houden. Jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen met een vuilafstotende stof zijn dan ook een geschikte keuze. Vermijd in de keuken vooral (vouw)gordijnen. Vanwege het onderhoud, maar ook met betrekking tot brandveiligheid.

3. Raamdecoratie in de slaapkamer

In de slaapkamer is het belangrijk om je af te kunnen sluiten. Op die manier kun je er natuurlijk pas echt tot rust komen. Je wilt er niet gestoord worden door invallend licht of klapperende (rol)gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn dan ook de meest gekozen raamdecoratie voor in de slaapkamer, maar ook rolgordijnen populair. Om het rolgordijnen stil en lichtdicht te houden is het verstandig om te kiezen voor een zijgeleiding of cassette.

4. Raamdecoratie in de badkamer

Wat betreft raamdecoratie in de badkamer is het belangrijk dat deze waterbestendig is. Je kunt daarom het beste kiezen voor jaloezieën van kunststof of aluminium, maar ook een polyester plissé- of rolgordijn is geschikt voor vochtige ruimtes. Een bijkomend voordeel van jaloezieën en plisségordijnen is dat je licht door kunt laten, zonder aan privacy te verliezen.