Welke badkamerstijl?

Allereerst is het erg belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welke badkamerstijl jou het meeste aanspreekt. Door hier goed over na te denken wordt het eenvoudig om eenheid in het badkamer design te creëren. Misschien is een moderne badkamer wel wat voor jou, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij een exclusieve badkamer vol glamour veel mooier vind. Wanneer je in het begin al een duidelijke keuze maakt, levert dit uiteindelijk een mooi resultaat op. 

Kleuren en materialen

Nadat de badkamerstijl vaststaat, dan is het slim om dezelfde kleuren en materialen terug te laten komen. Kies drie kleuren waarmee je wilt werken. Eén kleur krijgt de overhand in het ontwerp, maar de andere kleuren vullen op subtiele wijze aan. Hetzelfde doe je eigenlijk ook wanneer je materialen uitkiest. Zo zorg je ervoor dat het badkamer design volledig in balans is. 

Een eyecatcher 

Wat ook bijdraagt aan een fijne balans en een sfeervolle uitstraling is een eyecatcher. Wanneer je kiest voor één mooie showstopper worden daar direct alle ogen naar toe getrokken. Denk aan een groot ligbad in het midden van de badkamer of een bijzondere spiegel die boven het badkamermeubel wordt geplaatst. Door hiervoor te kiezen geef je jouw interieur een speciale touch! 

Natuurlijke elementen

Iets anders dat de sfeer van de ruimte verbetert zijn natuurlijke elementen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor houtlook tegels badkamer, maar ook door planten in het badkamer te plaatsen. De natuur staat ten slotte voor rust en ontspanning. Het is dan ook een belangrijk aspect om een sfeervolle badkamer te creëren. 

Tijd voor accessoires 

Naast dat je rekening kunt houden met al deze aspecten is het ook belangrijk dat je kiest voor mooie, sfeervolle accessoires. Denk hierbij aan, zoals al werd benoemd een mooie spiegel, maar ook aan een stijlvol handdoekrek en natuurlijk verlichting. Wanneer je verlichting uit gaat kiezen, ga dan voor warm en zacht licht. Dit zorgt voor gezelligheid. Dimbare verlichting zou je vervolgens ook nog kunnen combineren met kaarsen, voor een nog meer sfeer. 

Zie je dit allemaal wel zitten bekijk dan ook eens de badkamers van Baden+. Dit bedrijf beschikt over alles om jouw droombadkamer tot werkelijkheid te laten komen!