Kleurenpalet

Het kleurenpalet dat je kiest voor de slaapkamer is erg bepalend voor de sfeer en de uitstraling van de ruimte. Door te kiezen voor warme kleuren of lichte pasteltinten creëer je een gevoel van geborgenheid. Denk aan kleuren als: beige, mosgroen of oker. Ga je toch voor pasteltinten, dan kun krijgt de ruimte meer karakter door de kleuren te combineren met stoere materialen. Doe overal niet te gek en weet balans te creëren met de kleur wit.

Zachte materialen

Ook materialen zijn van groot belang binnen de slaapkamer. Denk aan fluweelzachte of aaibare kussens, warme plaids en een zacht dekbedovertrek. Hierdoor oogt het bed uitnodigend en zal je er meteen op neer willen ploffen. Daarnaast is een fijn matras ook zeker geen overbodige luxe. Let bij het uitzoeken van een matras vooral op de grootte, jouw slaaphouding en de stevigheid. Als het matras helemaal naar jouw lichaam vormt kom je het beste tot rust. Vind je het lastig om zelf een matras uit te zoeken, ga dan bijvoorbeeld in Eindhoven matrassen winkelen, waar je ook daadwerkelijk om advies kunt vragen.

Zintuigen prikkelen

Naast dat je zintuigen in de slaapkamer geprikkeld zullen worden door de rustige uitstraling en de zachte materialen is geur ook een belangrijk element om mee te nemen. Geur doet namelijk veel met de beleving van een ruimte. Een fijne sfeer in de slaapkamer creëer je door er geurkaarsen, geurstokjes of een interieurparfum neer te zetten. Ga wel goed na welke geur je lekker vindt, om een nacht wakker liggen te voorkomen.

Opruimen

En tot slot zorgt een opgeruimde kamer ook voor rust en kalmte. Dit klinkt cliché, maar het klopt als een bus. Want een opgeruimde slaapkamer betekent ook een opgeruimd hoofd, alle gedachten en dingen waar je mee bezig bent kun je beter loslaten in een opgeruimde kamer. Denk er dus aan je bed op te maken, vuile kleding in de wasmand te stoppen en afval meteen weg te gooien. Zo is je slaapkamer een fijne plek om je terug te trekken.