De vorm van de tafel

Het eerste dat je jezelf moet afvragen is; hoe groot mag de tafel zijn en welke vorm moet de tafel hebben? Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van de tafel en dus bij welke interieurstijl hij het beste past. Ronde eettafels doen het bijvoorbeeld over het algemeen erg goed bij een landelijk, Scandinavisch of romantisch interieur, door de zachte vorm. Een tafel met strakke rechte lijnen past daarentegen veel beter bij een moderne of industriële uitstraling, omdat deze tafels over het algemeen wat stoerder ogen.

Kleur en materiaal

Daarnaast zijn de kleur en het materiaal ook bepalend voor de uiteindelijke overall look. Kent jouw interieur veel lichte, natuurlijke kleuren en materialen? Dan kun je dit nog meer benadrukken door bijvoorbeeld te kiezen voor een licht houten tafel. Ga je toch voor een inrichting met veel zwarte accenten en materialen als metaal en beton, dan zou je dit kunnen aanvullen met een robuuste eikenhouten tafel, met een zwart metalen onderstel, of een volledig donkere metalen tafel. Ook bij een landelijk interieur past een variant van de houten tafel erg goed. In dit geval is het slim om te kiezen voor oud hout waar je de noesten in kunt zien zitten. Het zorgt voor een authentieke look.

Een nette afwerking

Om ervoor te zorgen dat het materiaal, de kleur en de vorm allemaal samenkomen is de afwerking erg belangrijk. Kleine details zijn namelijk belangrijker dan je denkt. Welke tafelpoten komen eronder, wil je dat het blad glanzend wordt afgewerkt of moeten er misschien laatjes inkomen? Dit zijn allemaal aspecten waar je over na zou kunnen denken. Daarnaast is het ook leuk om het design van de eettafel terug te laten komen in het interieur. Dit doe je door een salontafel te kiezen in de dezelfde stijl. Op deze manier creëer je eenvoudig eenheid in het interieur.