Makkelijk ruilen 

Stel je voor je komt een stelletje tegen dat graag groter woont omdat een gezinsuitbreiding verwacht wordt. Jij bent juist opzoek naar een kleinere huis. Dit betekent dat jullie een goede match zijn en eenvoudig van woning zouden kunnen wisselen. Door dit daadwerkelijk te doen sla je wachtrijen en lotingen over en kun je jouw nieuwe woning snel betrekken. Natuurlijk moet je hier wel toestemming voor hebben en moeten jullie duidelijke afspraken maken om ongemakken te voorkomen.  

Alles op een rijtje  

Om nog inzichtelijker te maken hoe woningruil werkt zetten we even een aantal zaken voor je op een rijtje. Doordat er weinig aanbod is op de huurmarkt kom je sneller in aanmerking voor een woning. Ruilen gaat zo veel vlugger. Dit kan zo snel doordat de verhuurder in principe altijd mee moet werken. Vaak is het zelfs zo dat de verhuurder hier ook de voordelen van inziet. Ook hij hoeft zo niet het hele proces naar het zoeken van een nieuwe huurder te doorlopen. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden in het al bestaande huurcontract komen te vervallen en dat er dus wijzigingen kunnen plaatsvinden. 

De oplevering 

Ga je voor woningruil huurmarkt? Dan is het ook goed om te weten dat je bij een ruil de oude woning niet op hoeft te leveren. Met uitzonderling van een nieuwe huurwoning. Dit is later wel het geval, wanneer je weer uit jouw woning gaat. Daarom is het goed om van te voren op zelf aangebrachte voorzieningen of eventuele schade te letten. Het betekent eigenlijk dat je dit allemaal ook overneemt tijdens de ruil.  

Vind jouw droomwoning 

Misschien ben je er na het lezen van dit artikel helemaal over uit: woningruil is echt iets voor jou! Neem dan een kijkje op het internet, hier zijn veel verschillende sites te vinden die bemiddelen en jou op weg helpen. Zo vind je in een handomdraai jouw droomwoning!