Met wie ga je in zee?

Onze woning vormt een belangrijke veilige basis en daarom is het belangrijk dat je je er fijn voelt en volledig kunt ontspannen. Het interieur moet volledig bij jou passen. Daarom kun je bij vrijwel iedere interieurontwerper een vrijblijvend gesprek aanvragen om te kijken of zij een geschikte partij zijn. Vraag je hierbij af of hun werkwijze bij die van jou aansluit, of zij de interieurstijl die jij voor ogen hebt begrijpen en ga na wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Zodat je zeker weet dat jouw droominterieur realiteit wordt.

Het voorlopige ontwerp

Vervolgens is het tijd voor de inventarisatie. De ontwerpers willen weten wat precieze wensen  en eisen zijn en wat jouw budget is. Waarna het tijd is voor de onderzoeksfase. De ontwerper zal helemaal in de wereld van jouw wensen duiken om zo met een goed voorstel te kunnen komen. Een interieurontwerper doet inspiratie en ideeën op en deze worden uitgewerkt in de voorlopig ontwerp.

Alles geregeld

Na dat jij je mening en feedback hebt kunnen geven op het voorlopige ontwerp, wordt het definitieve interieurontwerp door de ontwerper uitgewerkt. Dit betekent dat dat er een 3D tekening gemaakt wordt. Deze tekening zorgt ervoor dat je een realistisch beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat. Hoewel het proces hier voor sommige interieurontwerpers stopt, gaat het bij bijvoorbeeld Duotone verder en nemen zij je mee in de realisatiefase. Offertes worden aangevraagd, er wordt een planning gemaakt en vakmensen gaan er mee aan de slag. Dit is natuurlijk erg praktisch, want je hoeft zelf geen toezicht te houden of het budget in de gaten te houden. Alles is volledig geregeld!