Wat zijn kolomkasten?

Kolomkasten zijn hoge smalle verticale badkamerkasten die zeer praktisch inzetbaar zijn voor opslag. Je maakt namelijk efficiënt gebruik van de verticale ruimte van jouw badkamer. Want in plaats van waardevolle vloeroppervlakte in te nemen, strekken deze badkamerkasten zich uit naar het plafond, waardoor je veel opbergruimte creëert zonder dat je er last van hebt! De hoge en slanke vorm van kolomkasten zorgt ervoor dat een kolomkast ook in kleinere badkamers te plaatsen is. Mocht je meer ruimte hebben, dan kun je bijvoorbeeld meerdere kolomkasten naast elkaar plaatsen.

De voordelen van kolomkasten

Het grootste en ook wel de voor de hand liggende voordeel is de enorme ruimtebesparing. Door gebruik te maken van de hoogte van je badkamer, bieden kolomkasten enorm veel opbergruimte voor al je badkamerspullen zonder dat je vloeroppervlak kwijtraakt. Daarnaast kun je makkelijk een scheiding aanbrengen tussen de verschillende soorten spullen die je wilt opbergen. Bijvoorbeeld een plan voor handdoeken, een voor verzorgingsproducten en een plank met heerlijke luxe badzouten misschien? Alles is mogelijk.

Hoe kies je de perfecte badkamerkast?

Bij het kiezen van de perfecte kolomkast voor jouw badkamer, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je badkamer, de bestaande stijl, en natuurlijk jouw specifieke opbergbehoeften. Zorg ervoor dat de kast die je kiest, zowel qua hoogte als breedte, past in de ruimte die je voor ogen hebt. Ook het materiaal is belangrijk; zorg dat het bestand is tegen de vochtige omstandigheden in de badkamer.

Installatie tips

De meeste kolomkasten zijn verrassend eenvoudig te installeren. Ze komen vaak met een duidelijke handleiding en alle benodigde bevestigingsmaterialen. Een tip: meet voor de installatie de beschikbare ruimte nauwkeurig op en houd rekening met eventuele uitstekende delen, zoals plinten of sanitair. Een kolomkast in de badkamer is niet alleen een slimme opbergoplossing. Of je nu kiest voor een model met spiegeldeuren, een open design of iets daartussenin, er is altijd een badkamerkast die perfect zal passen. Kijk gerust eens op Tegeldepot Zeewolde voor meer badkamer inspiratie!