Verbindingen tussen Polypropyleen platen worden vaak gerealiseerd door middel van een lasverbinding. Naast verlijmen is kunststof lassen een van de meest toegepaste verbindingstechnieken bij kunststoffen. Uiteindelijk bepaald de gebruikte kunststofsoort welke verbindingstechniek het meest geschikt is.

Polypropyleen platen zijn voor veel verschillende toepassingsgebieden geschikt. Vikucore E platen en Polypropyleen constructieplaat zijn voorbeelden van PP producten die binnen het bouwsegment en de industrie breed worden ingezet. Hieronder een korte toelichting.

Vikucore E platen

Vikucore E platen zijn opgebouwd uit twee met geweven PP draad versterkte platen die zijn afgewerkt met een Polyester (PET) top coating. De met de platen versmolten kern bestaat uit een PP honingraatstructuur met aan beide zijden een speciale textiellaag die de hechting versterkt. Door hun sterkte en het lichte gewicht worden Vikucore E platen vaak gebruikt voor bedrijfswagen interieurs en transportverpakkingen.

Polypropyleen constructieplaat

Polypropyleen constructieplaten bestaan uit twee spuitgegoten PP platen met aan één zijde een mee gespoten rooster. De twee spuitgegoten PP platen zijn, door middel van een spiegellas, aan de roosterzijde verbonden. Het resultaat van deze productiemethodiek is een relatief lichte en sterke constructieplaat die een rooster als kern heeft. PP constructieplaten kenmerken zich door hun hoge chemische bestendigheid, een geringe vochtopname, de duurzaamheid en het relatief lage gewicht. Het gewicht van deze constructieplaat bedraagt bij een dikte van 20 mm slechts 7,5 kg per m2. Het bewerken van Polypropyleen constructieplaten gaat uitstekend. Zo kan men deze platen frezen, lassen en waterstraalsnijden. De toepassingsgebieden van deze sterke platen zijn divers. Denk aan  betonbekisting, containerbouw, machine omkastingen en constructies in de chemie. Op vinkkunststoffen.nl is meer informatie over het leveringsprogramma in te zien. Polypropyleen constructieplaten zijn te verkrijgen in de kleuren grijs of wit en met een glad of antislip oppervlak. De lengtematen variëren van 1200 tot en met 3000 mm, dit met een breedte van 1000 mm. De dikterange loopt van 20 tot en met 58 mm.