Creëer een goede basis

Een industrieel interieur kenmerkt zich door rustige, neutrale kleuren. Felle kleuren kunnen natuurlijk wel, maar worden vaak verwerkt in de wat kleinere speelse details. Robuuste materialen en onafgewerkte materialen passen perfect bij deze stijl. Onmisbaar zijn robuuste materialen zoals metaal, beton of leer. Een valkuil kan zijn dat het geheel te kil wordt. Probeer daarom altijd te zoeken naar een match met een aantal warme elementen. Hout is al een goed begin, maar experimenteer ook eens met warm grijs, het toevoegen van planten of enkele gouden details.

Kies de juiste meubels

Naast kleur is de materiaalkeuze ook sfeerbepalend. Ga voor hout, staal, RVS om de juiste look te creëren. Denk aan een stoere houten tafel met stalen poten, een RVS aanrechtblad, stalen deuren, of robuuste houten plafondbalken. Industriële meubels maken de ruimte natuurlijk helemaal af. Je kan zelf natuurlijk helemaal bepalen in welke hoedanigheid je de industriële sfeer doorvoert. Een aantal elementen zijn leuk, of je dompelt je gehele interieur onder in deze stijl.

Verbouwing nodig?

Spreekt deze stijl je aan? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten met het stylen van jouw slaapkamer, woonkamer, keuken of misschien wel stiekem alle ruimtes. Wil je echt helemaal gaan voor deze woonstijl? Kies dan voor een betonvloer of een gietvloer. Op die manier ben je gegarandeerd van die industriële look wat je in gedachten hebt! Vind je dat wat te heftig? Kies dan bijvoorbeeld voor grijstinten op de muur of laat ruwere elementen, zoals een bakstenen muur, tevoorschijn komen.