Wat is een zoutlamp eigenlijk?

Je hebt vast wel eens een zoutlamp ergens zien staan. Een groot, vaak roze zoutbrok, met daarin een lampje. Deze brokken zout komen vaak uit het Himalaya-gebergte, waar ze hun roze kleur van krijgen. Deze worden uitgehold en op die manier kan je een lampje in het zout plaatsen. Dit geeft vervolgens een roze oranje gloed die een fijne sfeer in huis creëert. Het leuke aan een zoutlamp is tevens dat ze allemaal uniek zijn. Ze worden namelijk in brokken gemaakt en geen enkel brok is hetzelfde.

Naast het feit dat het licht gezellig is, is een zoutlamp ook echt goed voor je gezondheid. Wanneer het lampje aan gaat, wordt het zout namelijk warm door het licht. Dat maakt positieve ionen aan. Deze ionen zijn zwaarder dan de negatieve ionen die rondzweven in de lucht. Daardoor kunnen de positieve ionen de negatieve stofdeeltjes als het ware uit de lucht laten vallen en hun plaats innemen. De lamp zorgt er op die manier voor dat de lucht in de kamer wordt gezuiverd. Het is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor je gezondheid om een zoutlamp aan te schaffen.

Waarom je wierook in huis moet halen

Ook wierook zal je vast wel eens ergens voorbij hebben zien komen. Vaak zijn het brandende stokjes waar een fijne geur vanaf komt. Wanneer je bijvoorbeeld yoga doet zal er altijd wel een wierookje aan staan. Of als je eens in India bent geweest, kan je het op heel veel plekken op straat zien staan.

Wierook is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei soorten kruiden die je aansteekt om de geur te ruiken. Deze kruiden zit met een bindmiddel zoals gom aan elkaar vast gemaakt. Soms is dat aan een stokje, soms is het een klein kegeltje en soms is het een stuk hars. In wat voor vorm het ook komt, wanneer je het aansteekt kan je genieten van de heerlijke aroma’s die ervan af komen.

Wat voor wierook je aansteekt hangt een beetje af van de situatie en van jouw voorkeur. Sommige wieroken zijn specifiek geschikt om bijvoorbeeld aan te steken als je gaat mediteren. Andere worden gebruikt bij bepaalde rituelen. Maar het kan ook zijn dat je van een bepaald soort geur houdt zoals bijvoorbeeld lavendel, eucalyptus, of sandelhout. In dat geval is het natuurlijk altijd fijn om zo’n stokje aan te steken.