Van jouw wensen naar een bezichtiging 

Kies je ervoor een makelaar in te schakelen dan gaan zij voor jou op zoek naar een passende woning op basis van je wensen en behoeften. Allereerst ga je dus rondom de tafel met jouw makelaar en brengen jullie alle wensen in kaart. Vervolgens gaat de makelaar voor je aan de slag. Op basis van een goede voorselectie worden er bezichtigingen voor je gepland. Natuurlijk altijd in goed overleg! Zitten de bezichtigingen erop, dan ga je samen met de makelaar de bezochte woningen evalueren. Wat zijn jouw bevindingen en wat zijn de bevindingen van de makelaar? Een makelaar heeft immers veel kennis en ervaring wat betreft de bouwkundige gesteldheid, woonomgeving, bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden en andere juridische aspecten rondom de woning. Zo hoef je zelf niet urenlang het internet af te struinen 😉

Onderhandelen 

Heb je jouw droomwoning gevonden die helemaal aan jouw wensen en behoefte voldoet? Zie je jezelf al helemaal op die plek? Op naar de volgende spannende stap: onderhandelen. Gelukkig helpt de makelaar je hier weer bij. De makelaar treedt tijdens dit proces op als onderhandelaar, adviseur, controleur en zet kennis en ervaring in voor jouw belangen. De makelaar bespreekt de onderhandelingsstrategie met betrekking tot de bieding, de ontbindende voorwaarden, aanvullende voorwaarde en aanvullende onderzoeken.  

Koopovereenkomst 

De onderhandeling is geluk, gefeliciteerd! Terwijl jij helemaal in de wolken bent dienen er nog wat administratieve zaken te worden afgehandeld. Denk hierbij aan de NVM-koopovereenkomst, deze wordt door de verkopende makelaar opgesteld. Dit rapport wordt vervolgens door jouw makelaardij gecontroleerd. Vervolgens nemen jullie deze koopovereenkomst samen door en kun je tekenen. Nu is de woning écht van jou! 

De laatste stap: de overdracht 

Na overeenkomst controleert de makelaar de akte van levering die is opgesteld door de notaris. Op de dag van de eigendomsoverdracht doorloopt de makelaar samen met jou en de verkopende makelaar de woning die je hebt gekocht.  

Al met al erg handig dus! Ben jij overtuigd? Zoek dan een makelaar bij jou in de buurt. Op zoek in regio Putten? Bekijk dan deze makelaar in Putten.