De stappen bij woningontruiming

Er zijn verschillende stappen die jij kunt nemen om de woningontruiming zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ten eerste is het belangrijk om een inventarisatie te doen. Maak een lijst van alle spullen die in het huis aanwezig zijn. Met de lijst kun jij eenvoudig bepalen of de spullen verhuisd moeten worden, of dat jij ze wilt verkopen of de spullen gaat weggeven. Sommige spullen wil jij vanwege de emotionele waarde bewaren, andere spullen kun je verkopen via een garageverkoop of op online verkoopsites. Bij het inschakelen van een professioneel ontruimingsbedrijf kan je er zelfs voor kiezen om de spullen weg te geven aan een goed doel of ze te laten afvoeren naar een afvalverwerkingsbedrijf.

Zorg voor voldoende verpakkingsmateriaal

Voordat je begint aan de woningontruiming, is het verstandig om voldoende verpakkingsmateriaal te hebben. Denk hierbij aan voldoende dozen, bubbeltjesplastic en plakband. Hiermee bescherm jij al jouw spullen bij het vervoeren. Als jij professionele hulp nodig hebt, kun je natuurlijk ook een ontruimingsbedrijf inschakelen. Zij helpen jou met het inpakken, vervoeren en met het bezemschoon leveren van de locatie. Let hierbij wel op de kosten van de ontruiming, neem alleen diensten af die jij echt nodig hebt.

Maak veel foto’s

Tijdens het opruimen gaat er natuurlijk nog wel eens wat mis. Je raakt waardevolle spullen kwijt, beschadiging van spullen of ongelukken tijdens het vervoer. Om narigheid met familieleden of het ontruimingsbedrijf te voorkomen, de volgende tip: Maak veel foto’s. Zo weet jij precies waar alle spullen zijn en in welke staat zij werden ontruimd en vervoerd.
Er zijn al veel bruikbare tips voor het ontruimen aan bod gekomen, dit zijn ze allemaal op een rij gezet:

  • Tip 1: Maak een inventarisatielijst
  • Tip 2: Beslis wat er met de spullen gaat gebeuren
  • Tip 3: Zorg voor voldoende verpakkingsmateriaal
  • Tip 4: Schakel professionele hulp in
  • Tip 5: Geef spullen weg aan het goede doel
  • Tip 6: Maak foto’s van de opruiming

Of jij nou een woningontruiming in Drenthe of een woningontruiming in Leeuwarden hebt, met deze tips zorg jij voor een soepele ontruiming.