Infrarood wandpanelen

Infrarood panelen zou bijvoorbeeld een andere manier kunnen zijn waarop jij jouw woning kunt verwarmen. Deze panelen zijn hebben een dubbele functie en zijn daardoor een mooie toevoeging aan het interieur. Infrarood wandpanelen zijn in erg veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een paneel met een afbeelding erop of in de vorm van een krijtbord, maar misschien zijn glazen panelen of een spiegelpaneel wel wat voor jou? Door de vele opties wordt het infrarood paneel op mooie wijze onderdeel van het interieur!

Plafondpaneel

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen een infrarood paneel tegen het plafond te installeren. Deze kun je aansluiten op een bestaand licht- of stroompunt. Een voordeel van een paneel tegen het plafond is dat je de verwarming heel centraal kunt plaatsen, zodat de hele ruimte snel lekker warm wordt

Heerlijk warme ruimtes

Zowel wandpanelen als plafondpanelen zijn geschikt om te gebruiken als hoofverwarming. In dit geval verwarmt de infraroodverwarming indirect te lucht door met infraroodstraling de objecten en de ruimte zelf op te warmen. Waardoor een gelijkmatige warmte kan ontstaan. Hierdoor komt de warmte niet alleen op één plek, maar krijgt de hele ruimte een fijne temperatuur. De infrarood panelen kunnen daardoor ook goed geplaatst worden in slecht geïsoleerde ruimtes, ze weten nog steeds de volledige kamer op te warmen.

Tal van voordelen

Naast dat de infrarood panelen er stijlvol uitzien en de woning op fijne wijze weten te verwarmen zitten er nog tal van voordelen aan deze panelen verbonden. Deze manier van verwarmen is namelijk erg duurzaam en milieuvriendelijker dan andere alternatieven. Daarnaast zijn ze energie-efficiënt wat jou weer scheelt in kosten. Ook vragen de panelen nauwelijks onderhoud en zijn ze het goedkoopste alternatief voor CV-aardgas. Spreekt dit je aan? Dan zijn de infrarood panelen wellicht wel het overwegen waard.