Liefde voor vintage

Een aantal jaren geleden kocht ik mijn eerste eigen huisje in Voorburg. Op Instagram kunnen jullie mijn interieur avonturen volgen en zien dat ik hier maar druk mee ben. Het was natuurlijk niet in een keer zo dat ik een budget had om het leuk en gezellig in te richten. Rome was ook niet in één dag gebouwd 😉. Ik kies vaak voor VINTAGE en struin letterlijk alle kringlopen af. Ondertussen loopt mijn lieve kleine huis van zo’n 60m² over. Maar goed leuk is het wel. Ik neem jullie mee in mijn avonturen van je huis inrichten met de mooiste kringloop parels en laat ik zien hoe je deze nog leuker maakt.

Vintage Hotspots in Den Haag

  • Kringloop Loosduinen aan de Oude Haagweg
  • Antiek en boekenmarkt aan het Lange Voorhout in Den Haag (elke Zondag)
  • Kringloop Rataplan aan de Laan van Waalhaven in Den Haag
  • Kringloop Rijswijk aan de Verrijn Stuartlaan
  • De Piet Heinstraat in Den Haag is ook zeker een aanrader voor leuke antiek en kringloop zaakjes.

Aan de slag

Nu je weet waar je een leuke vaas op de kop kunt tikken zijn hier de benodigdheden en stappen om aan de slag te gaan met deze DIY.

Stap 1

Om een chic effect te creëren kies ik ervoor om bij de kringloop ook een tafelvoetlampje te kopen. Dit zorgt voor een mooie verbinding tussen vaas en lampenkap. Je hoeft dan ook geen los snoer meer aan te schaffen.
Tip: Ikea heeft ook prima tafelvoetlampjes.

Stap 2

De opening van de vaas sluit ik af met een onderzetter van kurk van de Ikea. Dit formaat is perfect passend voor de meeste vazen. Je kan kiezen tussen 9 cm en 10 cm diameter.
Prik in het midden een klein rond gat hier gaat straks het snoer van de lamp weer doorheen.
Ook bevestig je hier later de steel van de lamp op.

Stap 3

Meet van tevoren na hoelang je wil dat de steel van de lamp gaat worden en teken dit af op het metaal. Vervolgens schroef je de tafelvoetlamp uit elkaar, verwijder je het snoer en kun je aan de slag met de steel op maat zagen. Dit kan je makkelijk doen met een handzaag.

Stap 4

Spuit alle benodigdheden de gewenste kleur.

DIY, vintage vaas, wonen in de regio

Stap 5

De vaas krijgt een boorgat om het snoer van de lamp doorheen te halen. Dit doe je met een speciaal boor die je gebruikt bij het boren van tegels. Mocht je twijfelen vraag het na bij de bouwmarkt. De mannen van Praxis weten mij altijd fijn uit te leggen wat ik nodig heb.

Stap 6

Kijk goed wat de beste plek is voor het boorgat en tape dit af zodat de boor niet wegschiet op de gladde oppervlakte van de vaas.

Stap 7

Voor het maken van de lampenkap gebruik je Aslan folie. Deze plakfolie is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Op de buitenkant van de folie plak je de stof die je graag wil gebruiken.
Vervolgens rol je de Aslan om de speciale lampenkapringen en plak je de uiteinden vast met een dubbelzijdig tape.

Voilà, daar is jouw unieke lamp! Succes met deze DIY!