Dit zijn de voordelen van een hekwerk  

Het voordeel van een goed hekwerk is natuurlijk dat het ontzettend lang meegaat. Een hekwerk van Mt hekwerken is door het feit dat het lang meegaat ook duurzaam. Je hoeft het immers minder vaak te vervangen. Als je voor verduurzaming van je woning gaat is het dus een goed idee om voor een hekwerk te kiezen. Daarnaast wordt erbij Mt Hekwerken extra gelet op de duurzaamheid. Zo zijn de hekwerken en poorten standaard goed verzinkt. Dat betekent dat het is beschermd tegen roest. Ook zit er een extra poedercoating over het hekwerk en zijn de sloten en roestvrij staal. Wel zo fijn, want zo gaat je hekwerk jarenlang mee en heb je er weinig onderhoud aan. Daarnaast is het voordeel van een hekwerk dat het je huis goed beschermd. Door een slot op de poort en eventueel extra beveiliging komen er geen ongewenste gasten binnen. 

De nadelen van een hekwerk 

Een hekwerk heeft veel voordelen, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Veel mensen vinden een hekwerk om de tuin een opgesloten gevoel geven, zeker als je voor een hoog hekwerk gaat. Het is daarom beter om niet voor een zwart hekwerk te kiezen. Ook kunnen planten – denk aan een klimop – helpen om het gezelliger te maken. Daarnaast moet je goed opletten wat voor hekwerk je koopt. Bij hekwerken met een laklaag moet je namelijk rekening houden met onderhoud. Een hekwerk met een laklaag moet namelijk na 5 tot 7 jaar geschilderd worden. Dit kun je zelf doen, maar als je dit niet wilt is het slim om rekening te houden met extra kosten op langere termijn.

Kies een hekwerk dat bij jouw tuin en huis past 

Wat voor soort hekwerk past het beste bij jouw huis en tuin? Dit zijn de hekwerken waar je aan kunt denken.  

1. Je kunt een dubbelstaafmat hekwerk kopen. Dit type hekwerk is heel populair en zie je regelmatig in tuinen of bij bedrijven. Dit zwarte hekwerk is makkelijk op maat te maken en daarnaast ook goed zelf te plaatsen. Ook kun je kiezen wat voor soort poort je precies wilt, namelijk een enkele of een dubbele. Je kunt ook voor meerdere poorten kiezen, als je op twee plekken een in- en uitgang wilt hebben. 
2. Een spijlen hekwerk is ook een hekwerk dat je vaak ziet. Door de dikke spijlen bovenaan is dit een perfect hek voor een goede beveiliging bij jouw huis. Inbrekers kunnen er namelijk veel minder snel overheen klimmen.  

Maak het hekwerk af met planten of vlechtband 

Een hekwerk geeft een moderne en wat koele uitstraling. Als dat niet zo goed bij jouw tuin past, is het slim om je hekwerk af te maken naar jouw smaak. Je kunt ten eerste kiezen voor klimplanten, denk aan een klimop of een klimhortensia. Als je niet zo lang wilt wachten tot je klimplanten zijn gegroeid, kun je ook voor kant- en klare exemplaren kiezen of zelf kunstversies. Een tweede optie is om je hekwerk af te maken met een vlechtband. Deze band wordt door de spijlen heen gevlochten zodat je meer privacy hebt. Ook kun je deze twee opties combineren, omdat je aan sommige soorten hekwerk ook planten kunt hangen. Als dat niet kan, zorg dat voor genoeg groen in je tuin. Zo is je tuin niet alleen veilig en goed afgeschermd, maar ook gezellig!