Voldoende afwisseling

Klinkt dit al aantrekkelijk? Het wordt nog veel interessanter. Want het uitlenen van kunst heeft veel voordelen. Vooral voor degene die liever drie dan één kunstwerk aan de muur hebben hangen is kunstuitlenen het overwegen waard. Door te huren bezit je het kunstwerk niet, maar leen je het. Op deze manier kun je kunstwerken afwisselen waardoor je kunt spelen met het interieur. Denk aan een mooi Romeins beeld de ene maand en kies de maand daarop voor een bijzonder schilderij uit de 18e eeuw. Als het kunstwerk niet helemaal naar je zin is of het toch niet helemaal bij de omgeving past, is het makkelijk in te wisselen en dat kan om tal van redenen interessant zijn.

De kosten

Een ander voordeel van het uitlenen van schilderijen is dat je niet in één keer een grote som geld hoeft te betalen. Je betaalt een vergoeding om het kunstwerk bijvoorbeeld een maand te lenen. De kunstuitleen is dus vooral voordeling voor wie zich de aankoop van een kunstwerk niet kan veroorloven. Huren is dan ook altijd goedkoper dan het regelmatig kopen van een kunstwerk.

Antwoord op vragen

Daarnaast zorgt het huren van een kunstwerk ervoor dat je antwoorden krijgt op al je vragen. Je ziet bijvoorbeeld een schilderij hangen en je bent meteen verkocht; Het is prachtig! Toch heb je bedenkingen. Is dit iets wat je thuis ook zou willen hebben? Past de kleur bij de rest van het interieur? Is het niet overdreven groot? Alle antwoorden krijg je door te gaan huren. Maar wat nou als je een kunstwerk hebt hangen en je er eigenlijk helemaal aan verkocht bent? Dan heb je gelukkig nog de mogelijkheid om van gedachten te veranderen en het kunstwerk te kopen. Op deze manier kun je eerst kijken of je het wat vind voordat je er bakken met geld aan uit gaat geven.