Voor iedere ruimte

Een pvc vloer is een vloer gemaakt van kunststof. Dit is een stevig materiaal waarmee je werkelijk alle kanten op kunt. Het is dan ook niet zo vreemd dat de pvc vloer erg veel verschillende looks kan aannemen. Denk aan een PVC vloer met een tegellook of kies voor een variant die niet van echt hout te onderscheiden is. Dit maakt een PVC vloer geschikt voor iedere ruimte.

Eenvoudig onderhoud

Doordat een PVC vloer dus van kunststof gemaakt is, is de vloer ook erg eenvoudig te onderhouden. De PVC vloer heeft een glad oppervlak, waardoor hij erg hygiënisch is. Bovendien kan hij goed tegen vocht en verschillende reinigingsmiddelen. Een keer stofzuigen en dweilen is vaak al genoeg om een PVC vloer schoon te houden. Daarnaast is de vloer dus erg sterk waardoor hij ook nog voor een erg lange tijd meegaat.

Geluiddempend

Wanneer je in een tussenwoning woont is een PVC vloer echt het overwegen waard. De vloeren staan er namelijk om bekend geluiddempend te zijn. Dus als de buren regelmatig voor de deur staan om te klagen over geluidsoverlast, biedt een PVC vloer de oplossing.

Warmte doorlatend

Hoewel de vloer geluid dempt laat hij wel warmte door. De vloeren hebben namelijk de unieke eigenschap om zich aan te passen naar de temperatuur van de omgeving. Warmte wordt dan ook snel doorgelaten, wat ervoor zorgt dat de vloer ook vlug warm aanvoelt. Dit betekent ook dat je er eenvoudig vloerverwarming onder kunt plaatsen. Je hoeft niet bang te zijn dat de PVC vloer beschadigd en tijdens de koude wintermaanden heb jij lekkere warme voeten.

Kortom, er zijn tal van voordelen om voor een mooie PVC vloer te kiezen. Nog één tip: kies vooral een vloer uit die jij mooi vindt, hierdoor wordt het inrichten van woning een stuk makkelijker.