Maak de auto klaar in huis

Maak de auto in huis klaar klinkt misschien vreemd, maar het betekent wat anders dan dat het lijkt de betekenen. Het houdt in dat je spullen klaar zet voor de auto door ze in te pakken en op te slaan. Op deze manier hoef je de auto niet volgeladen ’s nachts thuis te laten staan en je kunt nog steeds snel inladen op de dag van de verhuizing. Plaats spullen die het eerst ingeladen kunnen vooraan en zorg ervoor dat waardevolle spullen een herkenbare label krijgen. Je wil niets kwijtraken natuurlijk.

Zorg voor uw veiligheid

Op de verhuisdag zelf zullen ramen en deuren openstaan en er zijn waarschijnlijk veel mensen die komen en gaan op deze dag. Daarom kan het een goed idee zijn om iemand bij de hoofdingangen te laten posten. Iemand die het overzicht houdt en in de gaten houdt wat er allemaal gebeurt. Daarnaast is het ook aan te raden om waardevolle spullen veilig op te bergen.

Laat huisdieren bij een familielid

Verhuizen met huisdieren is niet onmogelijk, maar wel moeilijk en het kan de verhuisdag nog moeilijker maken als jouw lieve hond een slechte reiziger is of negatief reageert op de onrust. Breng huisdieren naar een familielid, dat is niet alleen voor jou minder stressvol maar ook voor het beestje zelf.

Vraag vrienden om hulp

Op de verhuisdag zijn vrienden en familie erg belangrijk, hoe meer er zijn hoe makkelijker de verhuizing zal verlopen en hoe veiliger je je zal voelen. Het is veel stressvoller wanneer dat ene verhuisbedrijf in Rotterdam bijvoorbeeld komt en al jouw spullen weghaalt. Als vrienden helpen heb je daar waarschijnlijk geen last van.

Zorg voor een goede maaltijd

Op de dag van de verhuizing is koken en eten klaarmaken een no-go, omdat je er gewoon de tijd niet voor hebt. Zorg ervoor dat je de avond van te voren al eten klaar maakt. Hoe meer hoe beter, van verhuizen wordt je hongerig en moe. Dit geldt niet alleen voor de lunch, tijdens de verhuizing, maar ook voor het avondeten. Tenzij eten bestellen verleidelijker klinkt!