Belang van verschillende soorten spiegels

Tel maar eens hoeveel spiegels je thuis hebt hangen. Het zijn er stiekem best veel, want een huis zonder spiegels is bijna ondenkbaar. In de slaapkamer staat vaak een staande of wandspiegel waar je jezelf van top tot teen in kan bewonderen. De badkamer is ons beautyhoekje voor persoonlijke verzorging en make-upmomenten, dus een goede make-up spiegel kan hier zeker niet ontbreken! In de hal of gang zijn vaak kleinere spiegels opgehangen, wat perfect is voor een snelle laatste blik voordat je de deur uitgaat… 

Fotografie header: @homebystuart | Fotografie: @thuizop5 | @mywhitecosyhome

Spiegel, wandspiegel, ronde spiegel, Wonen in de Regio

Optische illusie

Ook in de woonkamer of eetkamerhoek kunnen spiegels een prachtige toevoeging zijn aan het interieur. Hoewel ze hier niet primair voor persoonlijk gebruik zijn bedoeld, spelen ze een bijzondere rol in het interieur. Door een spiegel strategisch te plaatsten, kan zelfs de kleinste kamer groter en ruimer aanvoelen. En daar blijft het niet bij: spiegels helpen in het verspreiden van natuurlijk licht dat door ramen of deuren binnenkomt, waardoor donkere hoekjes oplichten en de gehele kamer ruimtelijker oogt.   

Fotografie: @woonboerderij_1947

Fotografie: @maisondemanon

Schoonmaaktips

Het blijft een raadsel hoe je spiegel ineens vol zit met vlekken en viezigheid, maar met deze handige schoonmaaktips, blinkt hij weer binnen no-time:  

  • Begin met het pakken van een zachte, pluisvrije doek en een beetje glasreiniger of mild schoonmaakmiddel.  
  • Spuit het schoonmaakmiddel op je doek om strepen op je spiegel te voorkomen.  
  • Wrijf met de vochtige doek in ronddraaiende beweging over het oppervlak. Blijf dit doen totdat je geen vlekken meer ziet.  
  • Heb je te maken met hardnekkige vlekken, waardoor je wat meer schoonmaakmiddel moet gebruiken? Veeg hem dan na met een droge zachte doek om strepen of resten te verwijderen. Voordat je het weet, ziet hij er weer uit als nieuw!  

Fotografie: @modernjaren30 | @byfrederiqueinterior

Spiegels shoppen

En waar tik je dan een leuke spiegel op de kop? Het antwoord op deze vraag is simpel, want in bijna elke winkel kom je ze wel tegen. Zo is een spiegel van IKEA een betaalbare optie, maar niet alleen in woonwinkels zie je ze liggen, ook in tuincentra, bouwmarkten en kringlopen vind je ze. Vergeet alleen niet om van tevoren je beschikbare ruimte op te meten, voordat je thuiskomt met een te kleine of te grote spiegel… 😉 

Wil je nog meer wooninspiratie opdoen? Bezoek dan snel onze website of socials.