Het gebruiken van de juiste materialen

Door voor de juiste materialen te kiezen, binnen een interieur, zorg je er al snel voor dat er een warme sfeer ontstaat. Een voorbeeld hiervan zijn natuurlijke materialen, zoals; hout, bamboe, riet en jute. Naast deze wat robuustere materialen kun je ook kiezen voor zachte materialen, zoals bijvoorbeeld wol. Wanneer je op zoek bent naar meer wooninspiratie om een warm interieur te creëren dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen denken aan een vloerkleed, dekentjes en kussens, die dragen ook bij aan de beoogde sfeer. In het volgende interieur zie je dan ook verschillende materialen terugkomen. De houten kast, de stoel en het jute kleed zijn hier een goed voorbeeld van. Ook is er gebruik gemaakt van dekentjes en kussens om het interieur meer warmte te geven 

Kleur, warm, ruimte, Wonen in de Regio

Fotografie header: @bij_spiertjes_thuis | Fotografie: @bij_spiertjes_thuis | @rwn.lifestyle | @bij_spiertjes_thuis

Toevoegen van sfeerverlichting

Naast juist materiaalgebruik is het toevoegen van sfeerverlichting ook erg belangrijk als je een warm interieur wilt creëren. Kies hierbij voor lampen met een warme kleur, zoals warm wit of zelfs nog geliger dan dat. Maar niet alleen lampen zorgen voor sfeer, vergeet ook zeker de kaarsen niet! Daarnaast is het slim om de sfeerverlichting niet alleen aan het plafond te hangen. Verdeel de verlichting door ook te kiezen voor een vloerlamp of een klein lampje op de bijzettafel. In onderstaande afbeelding is goed te zien wat warm licht met een ruimte doet. Zowel de lamp aan het plafond als de staande lamp achterin geven een warme sfeer af.  

 

Fotografie: @mirja_lifestyle_and_more | @droomopnummer22 | @houtens_huisje

Warmte door kleurtinten

Je kan ook een warm interieur creëren door verschillende warme kleuren te gebruiken. De kleur op de muur doet erg veel met de uitstraling van het interieur. Verschillende kleurtinten die goed passen binnen deze inrichting zijn bijvoorbeeld de volgende: rood, oranje en geel. Dit zijn geen onopvallende kleuren, dus als je het wat ‘rustiger’ wilt houden kun je ook gaan voor natuurlijke tinten zoals bruintinten en grijstinten. Naast je de muur in een warme tint kunt verven, kun je ook verschillende accessoires toevoegen in deze kleuren.  

Fotografie: @wonen.bij.iris | @crea_ria