De veranda, planten, picknicktafel, lichtsnoer, Wonen in de Regio

Aan tafel

Toen de veranda stond werd de picknicktafel erin geplaatst. Op die manier kun je heerlijk tafelen en hoef je tijdens een regenbui niet halsoverkop met je bord naar binnen te rennen. Ook heb je direct wat beschutting tegen de wind. Door aan een kant een ‘deur’ te plaatsen kun je ervoor kiezen om de tent open te laten of af te sluiten. Zo kun je eenvoudig spelletjes spelen zonder dat de dobbelstenen of kaarten van tafel waaien. En de picknicktafel kan uiteraard ook eenvoudig worden omgewisseld voor een tuinbank of stoelen.

De veranda, planten, picknicktafel, lichtsnoer, Wonen in de Regio

Lange zomeravonden

Licht is natuurlijk een must voor lange zomeravonden onder de veranda. Een lichtsnoer met lampen is zo gekocht en brengt instant gezelligheid. Mocht je iets meer licht nodig hebben, dan zijn er tegenwoordig zulke mooie oplaadbare lampen te koop. Zelf word ik nog altijd blij van mijn iconische ‘stormlamp’ een klassieker in een modern jasje. Sinds kort heb ik daar een andere leukerd in de vorm van een ouderwetse ‘kaars’, maar met het gemak van een zaklamp. Een vuurhaardje op bio ethanol maakt het buitenleven onder de veranda helemaal af.

Tuinesië of Verweggistan

Dus of je deze zomer heerlijk in Tuinesië blijft of op vakantie gaat naar Verweggistan. Op deze manier heb je gegarandeerd vele mooie zomeravonden. Mocht je toch weggaan en kan de vakantielocatie vast nog wel wat gezelligheid gebruiken? Gooi dan net als ik een mand vol met een lichtsnoer, oplaadbare lampen, een leuk tafelkleed en een lekker plaid. Zo creëer je overal in een handomdraai een fijne plek.