Fotografie: @babettevdspoel_living | @interiorbynik | @crea_ria 

Fijne zitplekken

Als je echt wilt dat je achtertuin het verlengde wordt van je huis, moet je ervoor zorgen dat het een plek is waar je graag komt en graag zit. Daarom is het belangrijk dat je fijne hoekjes met zitplekken creëert. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze heerlijke loungehoek. Het terras ligt wat lager dan de rest van de tuin, waardoor het geheel wat speelser wordt en er meteen een beschutte plek ontstaat. Deze lounge is dan ook perfect om heerlijk te relaxen, alleen of met een goed gezelschap, je kunt volop genieten van de zon.  

Maar moet je tuin ook fungeren als eetkamer of wil je lekker languit kunnen liggen met een goed boek. Dan zijn de andere twee afbeeldingen misschien ook wel interessant. Door te kiezen voor een leuke tuin set; met een tafel, stoelen en een bankje, nodigt de tuin uit om ’s avonds lekker buiten te eten. En door een heerlijk ligbed, met zonwering, te plaatsen creëer je een fijne plek om even helemaal tot rust te komen.  

Fotografie: @home_anitaaaa | @etielrooy | @bij_spiertjes_thuis 

Een overkapping

Een andere manier waarmee je buitenzijn kan stimuleren is een overkapping. Een overkapping zorgt ervoor dat je ook op wat minder mooie dagen heerlijk buiten kan zitten. Als je kiest voor een overkapping die direct verbonden zit aan je huis, maak je de overgang van binnen naar buiten een stuk minder groot. Waardoor het ook makkelijker wordt je interieurstijl buiten door te voeren. Ga ook buiten los met posters, kaarsen, plaids en kussens. Of schilder buiten ook een muurtje, zodat de achtertuin een buitenkamer genoemd kan worden. Laat je niet beperken, achtertuin ideeën heb je vast genoeg. 

Fotografie: @byfrederiqueinterior | @nan.athome 

Groen, groen en groen

Achtertuin ideeën zijn er in overvloed, maar vergeet één belangrijk aspect niet; groen. Groen maakt de tuin, want juist buiten kun van alles proberen met planten en bloemen. Houdt bijvoorbeeld in het tuinontwerp rekening met ingebouwde plantenbakken, waar je het hele jaar door andere planten in kan doen. Of kiest voor losse plantenpotten die je door de hele tuin heen kun verplaatsen, totdat ze het perfecte plekje hebben. Beide afbeeldingen laten je hier voorbeelden van zien. Wat de tuinen op de afbeelding ook gemeen hebben is dat men ruimte over liet voor grote bomen. Bomen zorgen in één oogopslag voor meer groen en zorgen ook nog voor voldoende beschutting.