Fotografie: @ourlifeatno5 | @bij_spiertjes_thuis

Tuin ontwerpen

Wil je graag dat jouw tuin een nieuwe uitstraling krijgt, die past bij het lekkere weer? Dan is stap één je tuin ontwerpen. Dit kan je zelf doen maar je kan ook een hoveniersbedrijf inschakelen, zij helpen je graag. Wanneer je gaat ontwerpen moet je aan verschillende zaken denken zoals; de indeling van de tuin, of je wel of geen gras wil, welke stijl je aan wil houden en het budget. Als de voorgenoemde zaken duidelijk zijn en het ontwerp geheel naar wens is kan het shoppen beginnen. Je kan tuin tegels, planten en misschien al wel tuin meubelen gaan uitzoeken.

Fotografie: @homebystuart | @babettevdspoel_living

Veranda of serre?

Iets wat ook niet geheel onbelangrijk is en waar je ook over na kan denken bij het ontwerpen van de tuin is een veranda of serre. Wil je graag een veranda aan huis, waar je heerlijk onder kunt zitten en even aan de zon kan ontsnappen op een warme zomerdag? Of zie je een serre juist wel zitten, waar je ook in de winter nog van kunt blijven genieten door de mogelijkheid de deuren te sluiten?

Een veranda kan simpelweg aan huis geplaatst worden en hiervoor hoeven geen wanden of muren doorbroken te worden, het is een extensie van de tuin. Een serre daarentegen is een ander verhaal, hier komt meer bij kijken. Een serre aanbouw is een verlenging van het huis en hierbij is het wel zo dat muren doorbroken moeten worden. Bepaal dan ook van te voren wat jouw voorkeur heeft. Zonwering voor buiten is een mogelijkheid die hier in beiden gevallen nog aan toegevoegd kan worden. Niet alle zonwering is hiervoor geschikt dus let hier wel op bij het uitzoeken. Door zonwering buiten aan te schaffen kan je eenvoudig in de schaduw zitten als het even te warm wordt en bovendien wordt jouw woning zo minder warm.

Fotografie: @woonboerderij_1947