Waar ga je tuinmeubelen voor gebruiken?

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen is het handig om te weten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Welke afmetingen heeft het terras bijvoorbeeld en hoeveel loopruimte wil je overhouden? Vooral wanneer je kiest voor een mooie tuintafel met bijpassende stoelen is het goed om met grootte rekening te houden. Je moet de stoelen natuurlijk wel nog naar achter kunnen schuiven. Meet jouw terras dan ook volledig op!

Waar ga je tuinmeubelen voor gebruiken?

Voordat je een tuinmeubelen aanschaft is het goed om te bepalen waar je ze precies voor gaat gebruiken. Wil je kunnen dineren met vrienden? Dan is een tuintafel met bijpassende stoelen een must. Wil je kunnen relaxen? Dan is een loungeset of ligbed misschien een betere fit. Of wil je mee kunnen verplaatsen met de zon? Dan moet het tuinmeubilair eenvoudig te verzetten zijn. Kortom, bepaal wat jouw wensen zijn, zodat je jouw zoektocht een stuk eenvoudiger kunt maken.

Welk materiaal kies je?

Daarnaast is de materiaalkeuze ook erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout, aluminium, staal en nog veel andere materiaalsoorten. Hangt er in jouw tuin een Ibiza vibe? Dan zal hout vast mooi staan. Spreekt een moderne tuin je meer aan? Dan komt een tuinstoel met een stalen frame misschien beter tot zijn recht. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat jouw tuinmeubelen lange tijd meegaan, daarom is het ook belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn. Staan jouw meubels het hele jaar door buiten? Dan is het goed als ze tegen weer en wind bestand zijn.  

Doe inspiratie op

Weet je toch nog niet precies wat je wil? Laat je dan vooral inspireren door bijvoorbeeld tuinmeubelcollecties van hoogstaande merken zoals Max & Luuk of Borek tuinmeubelen. Door hun producten online op te zoeken zie je hoe de meubelen staan in een bepaalde setting. Aan de hand hiervan kun je bepalen wat je mooi vind of wat juist niet. Maar je zou natuurlijk ook naar een showroom kunnen gaan. Hier kun je niet alleen inspiratie op doen, je hebt er ook de mogelijkheid alle meubelen uit te proberen. Zo kies je altijd tuinmeubilair dat past bij jouw stijl en wensen!