Fotografie header: @homebystuart | Fotografie: @houseof.cj

Grond of pot?

Goed om te weten is dat planten zowel in de grond als in potten buiten kunnen groeien. Voor planten die van nature in de grond groeien is er vaak meer ruimte nodig en voedingsstoffen. Het is daarom verstandig om ze in de grond te laten staan. Dit geldt met name voor struiken en vaste planten. 

Veel overige buitenplanten kunnen goed groeien in potten. Ideaal voor als je wat minder ruimte hebt of je planten zo nu en dan eens wilt verplaatsen. Houd hierbij wel rekening met de juiste potgrootte. We trekken zelf liever ook geen te kleine broek aan toch… 😉 

Fotografie: @babettevdspoel_living | @woonboerderij_1947

Buitenplant, groenblijvende struiken, voorjaarsbloeiers, Wonen in de Regio

Zon of schaduw?

Naast de omvang, is ook de omgeving waar je hem neerzet heel belangrijk. Planten met bloemen of fruit, zoals rozen en tomaten kunnen moeiteloos genieten van een wolkeloze dag. Echter, het merendeel van de planten groeit beter in de schaduw, waar ze beschermd worden tegen de felle middagzon. Schaduwplanten, zoals varens en hortensia’s kunnen namelijk verbranden of verwelken als ze te veel zonlicht krijgen. Stem de keuze van je planten dus af op de hoeveel zon of schaduw die je hebt in je tuin.

Fotografie: @bij_spiertjes_thuis

Fotografie: @mirja_lifestyle_and_more

Fotografie: @byfrederiqueinterior | @ourlifeatno5

Tips voor onderhoud en verzorging

Eenmaal gevonden, dan moet je hem goed verzorgen. Je wilt er toch zo lang mogelijk van genieten, nietwaar? Daarvoor geven we je graag een paar handige tips. Als je ze volgt, kost het onderhoud van je planten een minimale inspanning.  

  • Controleer de grond regelmatig op vochtigheid om uitdroging te voorkomen
  • Vul de bodem aan met voedingsstoffen, beter bekend als mest
  • Verwijder onkruid: je wilt namelijk niet dat het onkruid er met je voedingsstoffen vandoor gaat😉 

Kun je geen genoeg krijgen van al onze inspiratie? Bezoek dan onze website of socials voor meer….