Een fijn terras bestaat niet enkel en alleen uit goede meubelen, al vormen zij wel de basis voor alles wat je erbij bedenkt. Een fijn terras betekent ook vazen op tafel, kussens in de bank en een vuurschaal als warmtebron. Lanterfant is een jong bedrijf dat lanterfanten als branding ziet! Met een diverse collectie buitenmeubiliair maken ze er een feest van om jouw tuin of terras aan te kleden. In dit artikel willen we jou laten zien hoe je van jouw terras zoveel meer kunt maken met terrasaankleding. 

Riet 

Voordat we het gaan hebben over de terrasaankleding, willen we benadrukken dat meubilair de basis vormt. Een verfijnde set van Lanterfant is deze witte diningset met rieten zittingen. Het staalwerk is heel strak vormgegeven en de witte kleur maakt het nog eens extra abstract. Een rieten zit komt dan eigenlijk compleet uit het niets. Wat dan weer ontzettend leuk is hier is dat de borden op tafel een rieten onderzetter hebben gekregen. Die herhaling is subtiel en toch heel doordacht. 

Barset 

Een tweede setting waarin een mooie herhaling zit is bovenstaande. De lage zithoek is onder een overkapping geplaatst. Slim, want je wil niet dat je tuinkussens nat worden. Een hoger zitgedeelte zoals deze knalgele barset is dan een ontzettend slimme en prettige aanvulling. Hoog zitten is gewoon een compleet andere beleving. Laag is dineren en uitbuiken, hoog is cocktails drinken en partymuziek aan! En er een feestje van maken lukt jou zeker met deze vrolijke kleur geel, die dus ook weer terugkomt in de kussens van de lage zithoek. 

Vazen 

Als we meer inzoomen op de terrasaankleding, dan zie je in bovenstaande setting vazen op tafel. Je haalt hiermee de huiselijkheid van binnen naar buiten. En deze materialen kunnen prima tegen een regenbui of felle zon, dus no worries. De stenen bolle vaas blendt heel mooi met de grijze kussens van het meubilair. De enorme pluimen droogbloemen maken het geheel ontzettend zacht. Het is dus een kleine toevoeging met een groots effect. Deze wel even binnen zetten bij regen, hè? 

Kussens 

In de vorige setting zagen we vazen op tafel en een bolvaas op de grond met droogbloemen. Als je iets inzoomt op de foto, zie je ook kussens op de bank liggen in eenzelfde kleurenfamilie. Het zijn kussens die je ook binnen op de bank kan leggen, dus het van binnen naar buiten werken is hier goed uitgewerkt. Uiteraard kan je zoals hierboven afgebeeld er ook voor kiezen om buiten juist uit te pakken als het gaat om kussens in de bank. Geel combineert heel mooi met wit en grijs en de siertak op tafel is de ijsbreker. 

Terrasaankleding, tuinaankleding, tuin gezellig maken, Wonen in de Regio

Warmte 

Als laatste willen we graag warmte toevoegen aan jouw terrasaankleding, zowel letterlijk als figuurlijk. Het eerste wat ons zo aanspreekt aan het bovenstaande plaatje is dat de vuurschaal gemaakt is van Cortenstaal, een materiaalsoort dat verroest hoort te zijn. Het is een diepe, intense kleur die perfect past in een natuurlijke setting. De groene beplanting brengt al op een aangename manier contrast. Het grind waarin de vuurschaal is geplaatst is een derde element voor contrast. Daarnaast is grind ook ontzettend functioneel, omdat het bestand is tegen hitte. As hoef je ook niet op te vegen: één keer met je voet door het grind et voilà!