Bij een bouwkundige inspectie wordt het complete huis gecheckt op de kwaliteit en huidige staat van alles, dus ook het tegelwerk.

Tegelwerk is namelijk duur om te vervangen/repareren. Daarom telt ook dit onderdeel mee voor het (toekomstige) kostenplaatje. Gelukkig wordt tegelwerk vaak uitbesteed en het is dus vaak goed uitgevoerd. Toch willen hobbyisten nog wel eens op een zaterdag zelf pvc tegels leggen. Tegels zie je veel terugkomen in de badkamer en keuken. Dit zijn twee bepalende factoren voor de aantrekkingskracht van een huis. Omdat het zulke bepalende factoren zijn, is het belangrijk dat het tegelwerk strak is, goed afgekit en daardoor nog lang meekan.

Slecht aangebrachte tegels kunnen namelijk problemen veroorzaken. Een niet aflopende badkamervloer zorgt bijvoorbeeld al snel voor waterproblemen in de badkamer. Slecht kitwerk kan ervoor zorgen dat er lekkages optreden. Door op de tegels te tikken kun je horen of het goed bevestigd zit (en of er eventueel lucht achter de tegels zit).