Fotografie: @mgliving34 | @maartjerosalie

Opgeruimd staat netjes

De meest voor de hand liggende manier om speelgoed op te bergen is natuurlijk een kast. Maak bijvoorbeeld een grote kastenwand, zoals je op de foto ziet, en deel het onderste gedeelte van de kast zo in dat de kids hier hun spullen kwijt kunnen en er zelf eenvoudig bij kunnen. Naast de kast zou je een leuk laag bureautje neer kunnen zetten, zodat die kant van de kamer écht hun eigen hoekje wordt en ze ook aan die kant blijven om te spelen. Een fijn vloerkleed voor de kast draagt daar natuurlijk ook aan bij. Zo voorkom je dat de hele ruimte chaotisch wordt en geef je je kinderen toch voldoende ruimte om rustig hun gang te kunnen gaan.

 

Speelgoed opbergen, opbergsysteem, rieten manden, Wonen in de Regio

Fotografie: @blaricumhuisje 

Stijlvolle rieten manden

Speelgoed opbergen gaat heel eenvoudig door rieten manden te gebruiken. De rieten manden bestaan in allerlei soorten, maten en kleuren zodat je altijd wel een mand kan vinden die aansluit bij jouw interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bruin, witte manden die helemaal passen bij de giraffe, de tipitent en de kleur muur. Daarnaast hebben deze manden ook nog een deksel, zodat het geheel niet rommelig, maar juist geordend oogt.

Op de andere afbeelding zie je juist gekleurde manden, die wat speelser zijn. Ook kun je op deze afbeelding zien dat de rieten manden ook goed staan onder een bankje of op een plank (in de kast), voor afwisseling en een net wat spannender interieur.

 

Fotografie: Ikea | @maartjerosalie

‘Geheime’ opbergruimtes

Wil je speelgoed opbergen zodat je het echt helemaal niet meer kan zien? Kies dan voor ‘geheime’ opbergruimtes. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bankjes op de afbeeldingen, waarvan één is voorzien van een lade en waarvan je de ander open kan klappen. Beide meubelstukken hebben meerdere functionaliteiten waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. Uiterlijk en functionaliteit komen bij deze voorbeelden perfect samen.

Maar voor een bed geldt natuurlijk hetzelfde. Onder het bed heb je over het algemeen ook een hoop loze ruimte, waar je het liefst natuurlijk ook iets mee zou willen doen. Denk dan ook eens aan bed met lades. Deze zijn eenvoudig open te schuiven en er past veel meer in dan je in eerste instantie zou denken…

 

Fotografie: Ikea | Great Little Trading Co.

Opbergbakken to the rescue

Tot slot moeten we het ook nog echt even hebben over opbergbakken. Want bakken staan op nummer 1 als het gaat over opbergen en opruimen van speelgoed. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze leuke houten bak met wieltjes, hij past perfect bij ieder Scandinavisch interieur en je kinderen kunnen hem ook zelf eenvoudig verplaatsen. Opruimen was nog nooit zo makkelijk!

Daarnaast zou je van opbergbakken ook een compleet opbergsysteem kunnen organiseren. Koop bakken in verschillende soorten en maten en bepaal welk speelgoed het beste in de bak past. Plak een leuke label aan de zijkant van de bak en plaats hem in een kast. Zo wordt in één oogopslag duidelijk waar je moet zijn voor welke soort speelgoed. Maar ook aan de hand van een kleine houten bak kun je speelgoed opbergen en organiseren. Zo zie je in deze houten bak meteen welke boeken erin staan. Zo kunnen je kids gemakkelijk een boekje voor het slapengaan uitkiezen!