Gouden schoonmaakregels

Met het voorjaar in het vooruitzicht smachten we weer naar een schoon, opgeruimd huis. Maak dus een warm sopje en trek je schoonmaakhandschoenen aan, want het is tijd om de mouwen uit de handen te steken. Hieronder lees je vier eenvoudige schoonmaaktips, beter bekend als dé gouden schoonmaak regels. 

Schoonmaak, voorjaarsschoonmaak, reinigen, Wonen in de Regio

Regel 2: Werk van schoon naar vuil

Om ervoor te zorgen dat je geen twintig doekjes hoeft te gebruiken tijdens het poetsen raden we aan om van ‘schoon naar vuil’ te werken.  Zo worden je schoonmaakspullen minder snel vies, want met een vieze doek… kun je niet schoonmaken.   

Slaapkamers en de woonkamer zijn vaak een goed startpunt, gevolgd door de keuken. Hier is het belangrijk om niet alleen het oppervlak te reinigen, maar ook de binnenkant van je apparaten, zoals de oven en magnetron. Waag je als laatst aan de badkamer. Ontkalk kranen, reinig de douchekop en vervang oude handdoeken om bacteriën en schimmels voor te zijn.  

Schoonmaak, voorjaarsschoonmaak, reinigen, Wonen in de Regio

Regel 4: Werk in een ruimte steeds linksom of rechtsom

De laatste, maar niet geheel onbelangrijke tip, is de richting waarin je te werk gaat. Kies of je links- of rechtsom een kamer af gaat en blijf consequent in deze richting werken. Dit voorkomt dat je delen in de ruimte overslaat of zelfs dubbel doet. Dat bespaart tijd, klinkt dat niet als muziek in de oren?  

De onmisbare to-do-lijst

Naast bovenstaande gouden regels delen wij nog graag onze eigen gouden tip: maak een to-do-lijstje met alle taken die je wil doen. Een goede to-do-lijst biedt niet alleen structuur, maar geeft ook motivatie om door te gaan zodat je weer een taak kunt afstrepen. Hard werken loont, want na het afstrepen van al je taken ziet je inrichting er weer als nieuw uit.  

Trek je schoonmaakhandschoenen aan, zet je favoriete muziek op en beginnen maar. Maak na het schoonmaken je schoonmaakspullen goed schoon. Haal stof van de stofzuigermond, spoel je emmer om en was je poetsdoeken en dweil. Nog meer handige tips opdoen? Neem een kijkje op onze Pinterest pagina of bekijk onze inspiratie artikelen met handige tips