Wasrek, droogrek, waslijn, Wonen in de Regio

Leuk wassen 

Wanneer je niet zoveel ruimte hebt in huis, is een wasrek in het trapgat een echte uitkomst. De kans is groot dat je niet in de gaten hebt hoeveel ruimte je eigenlijk nog over hebt in het trapgat. Je kunt er ontzettend veel kleren kwijt! Graag geven we je dan ook een paar DIY tips om zelf een wasrek of waslijn te maken, doe hier je voordeel mee en geef er vooral een eigen draai aan. Zo wordt wassen toch nog leuk!  

Trapgat-transformatie

Stap 1 : de materialen en het gereedschap 

Voordat je echt aan de slag gaat is het belangrijk dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je hebt bijvoorbeeld houten latten nodig voor het frame, schroeven en een schroefmachine, een zaag en boormachine. Hiermee zorg je ervoor dat je alles geheel op maat en naar wens kunt maken en samenstellen. Daarnaast is uitzoeken van mooi hout ook wel een must, je wilt natuurlijk wel een wasrek maken dat geheel aansluit bij het interieur! Waar je ook goed op moet letten bij het aanschaffen van hout is dat het natuurlijk wel tegen vocht kan. 

 

Stap 2: het ontwerp 

Tijd voor het ontwerp! Laat jouw creativiteit de vrije loop en bedenk een passend ontwerp. Neem de tijd om met het design van het wasrek te komen, je moet ten slotte goed nadenken over de beschikbare ruimte en de hoeveelheid was die je wilt kunnen ophangen. Kies bijvoorbeeld voor inklapbare zijpanelen, zodat je naar wens meer ruimte kunt gebruiken. 

 

Stap 3: de montage  

Nu wordt het heel belangrijk dat je alles nauwkeurig opmeet en dat je het frame stevig vastmaakt. Het frame van het wasrek moet namelijk alle (natte)kleding kunnen houden en we weten allemaal hoe zwaar dat kan zijn… 

 

Stap 4: dwarsbalken 

Nadat je het frame hebt gemaakt wordt het tijd om de dwarsbalken te plaatsen. Dit zijn de stangen waaraan je jouw kleding uiteindelijk op gaat hangen. Plaats ze op een gelijke afstand van elkaar en zet ook deze balken weer goed vast.  

 

Stap 5: de plaatsing 

Last but not least! De plaatsing, het spannendste moment van jouw DIY wasrek. Hopelijk is alles goed opgemeten en kun je hem eenvoudig in het trapgat plaatsen. Mocht het toch allemaal net iets te wiebelig zijn, maak hem dan ook vast aan de muur of de vloer!  

Andere mogelijkheden

Je kunt dus zelf aan de slag gaan en een leuk wasrek maken die helemaal bij de stijl van jouw woning past, maar het hoeft niet perse allemaal zo moeilijk te zijn. Wasrekken zijn ten slotte ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen, waardoor er ook altijd wel een product te vinden is dat aansluit bij jouw wensen. En mocht je het ophangen van de was toch iets te veel moeite vinden? De drogers zijn niet voor niets uitgevonden… 😉