Een fotomapje op je telefoon vol keukeninspiratie? Check. Een realistisch budget samengesteld? Check. Een afspraak gemaakt bij de keukenspecialist? Check. Alles is ready om jouw droomkeuken samen te stellen. Maar wees voorbereid: bij het kiezen van een aanrechtblad kan je last krijgen van enorme keuzestress. Er is namelijk ontzettend veel keuze, nu helemaal omdat kunststof steeds mooier wordt gemaakt! Van Diessen Keukens helpt je graag een beetje op weg hiermee, zodat je deze stap in het hele proces van een keuken uitkiezen makkelijk kan nemen. 

Populaire keuze aanrechtblad 

Wat het meest gekozen soort aanrechtblad is, is altijd wel interessant. Het zegt namelijk vaak veel over de voordelen. In de huidige keukenmarkt is een stenen blad nog veruit favoriet, al moet zeker gezegd worden dat kunststof werkbladen aanzienlijk terrein beginnen te winnen. Zoals gezegd worden ze steeds mooier omdat de techniek steeds verbetert, maar daarnaast zijn ze ook enorm praktisch en leuk voor je portemonnee. Daarnaast is een kunststof aanrechtblad ook fijn als je huid er contact mee maakt. Het is namelijk een warm materiaal, in tegenstelling tot steen dat altijd koud aanvoelt. Het laatste voordeel is dat kunststof weinig geluid maakt. Je kan dus gerust je blender op standje turbo zetten, zonder dat het lijkt alsof er een tornado door jouw keuken raast. 

Aanrechtblad, keukenblad, aanrecht, wonen in de regio

Kunststof of stenen blad 

De voordelen van een kunststof blad hebben we zojuist voor je opgesomd. Echt nadelen heeft het niet echt. Het enige wat het vermelden waard is, is dat je toch wel met een kunststof blad iets meer moet opletten met warme pannen en scherpe messen. Als je goed je best doet, kan je daarmee namelijk wel schade aanrichten aan het blad. Met een stenen blad is dat zo goed als onmogelijk. Steen bestaat eigenlijk uit vier categorieën: graniet, composiet, keramiek en marmer. Het verschil is goed uit te leggen. Graniet is een natuurproduct, waardoor het ook altijd natuurgetrouw eruitziet. Composiet een variant daarop, maar wel in elkaar gezet zodat je er kleuren mee kan maken die je niet vindt in de natuur. Keramiek is eigenlijk gewoon een tegel waarmee je mooie patronen kan maken. Marmer kunnen we in het rijtje aanraders achterwege laten, want daarop zie je echt alles! Je kan er nog geen kop thee op zetten, of er staat een afdruk in. Zonde van je geld en je keuken dus. 

Als je gaat voor mooi 

Steen is aanzienlijk duurder dan kunststof, dus als je gaat voor mooi, dan ga je voor een stenen aanrechtblad. Punt. Geen discussie. Het heeft een ontzettend luxe uitstraling die op geen enkele andere manier te evenaren is. Drie andere opties die ook zeker te overwegen zijn als je gaat voor mooi is een glazen blad, houten blad of roestvrijstalen blad. Dat laatste is een gewaagde keuze die vaak gemaakt wordt door een selectief groepje. Het is een kwestie van you hate it or you love it. Ben je toch een beetje verloren geraakt door alle informatie? Bezoek gewoon een showroom zodat je alles kan zien, voelen en beleven!