Waarom een zwarte trap? 

First things first: waarom zou je überhaupt voor een zwarte trap moeten kiezen? Simpel gezegd, omdat zwarte trappen een luxe uitstraling hebben, erg modern zijn en kracht uitstralen. Ze doen direct iets voor jouw interieur en zijn goed te combineren met verschillende interieurstijlen en interieuritems. Kortom, je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Stel je eens voor hoe mooi een kleurencontrast zou kunnen zijn wanneer je de trap combineert met witte muren of hoe chique jouw interieur eruit kan komen te zien met de juiste items.  

Fotografie header: @woonboerderij_1947 | Fotografie: @onseigenontworpenhuis | @houseof.cj

Hoe pimp je jouw trap?

Goed, nu je gekozen hebt voor een zwarte trap is de vraag: hoe pimp je jouw trap? Er zijn namelijk ontzettend veel manieren waarop je jouw trap een upgrade kunt geven. Waar vaak voor gekozen wordt is de trap verven. Dit is een relatief eenvoudige en goedkope manier om tot een mooi resultaat te komen. Voordat je begint moet je de trap goed voorbereiden zodat de verf goed hecht. Hoe je dat precies doet is stapsgewijs online te vinden. 

Je kunt er ook voor kiezen om jouw houten trap te behandelen met zwarte beits. Hierdoor wordt de warme uitstraling van hout behouden, maar komt het geheel er wel erg eigentijds uit te zien. De trap wordt daardoor wel erg glad, kies dan ook voor een antislip oplossing om te voorkomen dat je uitglijdt. Een antislip trap is een absolute must!  

Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw trap te bekleden. Er zijn erg veel verschillende opties om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan tapijt, een duurzame oplossing of vinyl. Op deze manier is er altijd wel iets te vinden dat aansluit bij jouw wensen en hetgeen dat je voor ogen hebt. Een trap bekleden is daarom altijd een goed idee.  

Eenvoudig te onderhouden 

Naast dat zwarte trappen er fantastisch uitzien, kennen ze ook tal van praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat deze trappen minder gevoelig zijn voor vuil, vlekken en krassen. Ofja je ziet het allemaal net wat minder goed dan wanneer je kiest voor een lichte trap. Dit betekent dat ze ook eenvoudiger te onderhouden zijn. Tenzij je voor een zwarte trap met tapijt kiest terwijl je een witte hond met veel haren hebt. In dit geval is het misschien toch beter om een andere kleur trap te overwegen… 

Fotografie: @bij.fem_thuis