Inspiratie opdoen

Het maken en bedenken van iets begint allemaal bij het opdoen van inspiratie. Zo ook wanneer je een inloopkast gaat stylen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat kan betekenen dat je misschien niet helemaal meer voor ogen hebt wat allemaal kan. Inloopkasten heb je in alle soorten en maten, van groot tot klein, je kunt er eindeloze combinaties mee maken. Niet iedere walk-in-closet op de plaatjes past perfect in de door jouw gekozen ruimte. Ga daarom goed na welke wensen en eisen je hebt. Zo kan je een inloopkast maken die helemaal aansluit bij jouw dromen!

Indeling van een inloopkast

Eén van de belangrijkste onderdelen van een walk-in-closet is de indeling. Ga je voor lades, planken of liever een groter hanggedeelte? Misschien wel een combinatie van allemaal, maar het is belangrijk om hier van te voren over na te denken. Het is handig om overzichtelijk te maken wat voor kleren, en vergeet vooral je schoenen niet, je allemaal hebt. Zo kan je alvast een indeling uittekenen en beter bepalen hoe jouw walk-in-closet eruit moet komen te zien.

Naast de indeling van binnen, is het ook van belang hoe je de kasten positioneert in de ruimte. Wil je bijvoorbeeld de kasten in een U-vorm plaatsen of wil je liever alleen gebruiken van één muur? Houd er ook rekening mee dat als je ervoor kiest om deuren toe te voegen aan jouw inloopkast, deze ook fatsoenlijk open moeten kunnen gaan. Wordt dat een lastig verhaal? Een open inloopkast is ook altijd een optie.