Fotografie header: @blaricumshuisje | Fotografie: @doorn.roos

Welke vorm of maat? 

Keukenblokken zijn in allerlei verschillende vormen en maten te verkrijgen. Wil je bijvoorbeeld een mooie keuken met een keukenblok in een L-vorm of zie je een U-vorm toch wat meer zitten? Het kan allemaal! Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de afmetingen die jij nodig hebt om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Je wilt natuurlijk wel een kookboek of koffiezetapparaat op kwijt kunnen. Ook is de ruimte tussen het keukenblok en een eventueel kookeiland van groot belang. Dit om comfortabel gebruik te kunnen maken van de keuken. Over het algemeen ligt de afstand tussen het blok en het eiland tussen de 90 en 120 centimeter. 

Fotografie: @onseigenontworpenhuis | @houtens_huisje

Keukenblok, kookeiland, keuken inspiratie, Wonen in de Regio

Eindeloze mogelijkheden

Naast dat je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan vormen en maten, is het ook mogelijk om uit talloze stijlen te kiezen. Wil jij graag een moderne, zwarte keuken? Ga dan voor een keukenblok met strakke lijnen een minimalistisch design. Spreekt een klassieke stijl jou meer aan? Dan is een houten keuken met warme houttinten en sierlijke handgrepen wel wat voor jou. En voor degenen die van een robuuste uitstraling houden is een landelijke keuken een goede optie. Dit garandeert een rustiek gevoel. Je kunt er dan ook werkelijk alle kanten mee op! 

Fotografie: @babettevdspoel_living

Veel opbergruimte

Een handig ingedeeld keukenblok is ontzettend praktisch. Met een slim ontwerp en handige opbergruimtes, zorg je ervoor dat organiseren van keukengerei een fluitje van een cent is. Dit geldt niet alleen voor de inrichting van een nieuwe keuken, maar ook voor jouw huidige keuken. Kijk eens kritisch in de kastjes, wat kan weg en hoe richt je jouw keukenblok nog efficiënter in? En als je dan toch bezig bent met opruimen, kun je de voorraadkast ook wel meenemen… 😉 

Fotografie: @rwn.lifestyle