Keukengerei organiseren
Als eerst is het noodzaak om alle keukenkastjes eens flink uit te ruimen. Wat heb je echt nodig en wat gebruik je vaak? Aan de hand hiervan kun je jouw keukenkast uiteindelijk weer gaan inruimen. Zet keukenapparaten die je niet zo vaak gebruikt achteraan in de kast en de spullen die je vaker nodig hebt wat meer vooraan. Daarnaast kun je ook lades organiseren door een vakverdeling te maken en alles wat bij elkaar hoort in hetzelfde vakje te leggen. Heb je weinig kastruimte? Maak dan gebruik van de muren. Hang pannen en mokken bijvoorbeeld aan een haakje.



Glazen potten en kruidenpotjes
Ga je de keuken organiseren dan is het ook hoog tijd om je voorraad eens op te ruimen. Wederom gooi je alles weg wat alweer veel te lang in de kast staat. Hierna is het handig om alle verpakkingen weg te doen en pasta, rijst, havermout etc. in glazen potten te stoppen. Hiermee kun je een beter overzicht houden van alles wat in de kast staat en het zorgt meteen mooier aanzicht! Wat nu ook helemaal trendy is zijn glazen kruidenpotjes. Ze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen en zijn erg handig in gebruik. Je kunt er zelfs rekjes bij kopen om nog georganiseerder te werk te gaan. Vergeet de kruidenpotjes alleen niet te voorzien van labels. Je wilt natuurlijk niet per ongelijk paprikapoeder verwarren met chilipoeder…

Een schoonmaakstation
Tot slot is het ook belangrijk om afval op een mooie manier te scheiden. Gebruik verschillende prullenbakjes die je in het aanrecht verbergt of netjes tegen de muur wegzet. Kies voor een en dezelfde prullenbak voor een opgeruimd resultaat. Daarnaast is het ook altijd handig om een schoonmaakstation onder de wasbak te hebben, zodat je alle schoonmaakspullen binnen handbereik hebt. Doe alle sponsjes in een bakje, de vaatwastabletten in een glazen pot en vouw de theedoeken netjes op, zo hoef je niet het hele kastje overhoop te halen.