Kruidenpotjes, labels, organiseren, Wonen in de Regio

Glazen potten en kruidenpotjes

Ga je de keuken herorganiseren dan is het ook hoog tijd om de voorraad eens op te ruimen. Wederom gooi je alles weg wat al veel te lang in de kast staat. Ben je toch bezig? Zorg ervoor dat je dan ook meteen alle verpakkingen wegdoet, deze nemen veel te veel ruimte in beslag. Maar waar en hoe berg je dan eten op? Hiervoor kun je mooie glazen potten gebruiken. Vul bijvoorbeeld een grote glazen pot met pasta en wat kleinere met rijst of havermout. Hierdoor kun je beter het overzicht houden en het ziet er ook nog gezellig uit! Wat nu ook helemaal trendy is zijn glazen kruidenpotjes met (surprise surprise) kruiden erin. Ze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen en zijn erg handig in gebruik. Je kunt er zelfs een kruidenrekje bij kopen om nog georganiseerder te werk te gaan. Wil je hier gebruik van gaan maken? Vergeet dan niet om de potjes labels te geven! Paprikapoeder verwarren met chilipoeder is namelijk snel gebeurd…

Een lege eettafel

Heb je een eettafel die tegelijkertijd ook een bureau of een knutseltafel is? Dan ben je niet de enige! Dit betekent wel dat de tafel snel vol ligt met allemaal spullen die erg in de weg liggen wanneer het tijd is om te gaan eten. Misschien is het dan goed om een tafel met lades te overwegen of een klein kastje onder de tafel te plaatsen waar je spullen eenvoudig en dichtbij in op kunt ruimen. Maar wat al helemaal handig zou zijn is een houten plank die je naar wens kunt pimpen en je van de tafel af kunt halen wanneer hij gedekt moet worden. Het huiswerk van je dochter blijft zo netjes op de plank liggen en jij kunt iedereen aan tafel roepen.

Kruidenpotjes, labels, organiseren, Wonen in de Regio

Een schoonmaakstation

Tot slot is het ook belangrijk om afval op een mooie manier te scheiden. Gebruik verschillende prullenbakjes die je in het aanrecht verbergt of netjes tegen de muur wegzet. Kies voor één prullenbak waar je naast restafval ook plastic en groenafval in weg kunt gooien. Zo ziet alles er netjes en opgeruimd uit. Wat ook echt super handig is en een echte aanrader, is het inrichten van een schoonmaakstation onder de wasbak! Zo heb je alle schoonmaakspullen binnen handbereik. Doe alle sponsjes in een bakje, de vaatwastabletten in een glazen pot en vouw de theedoeken netjes op, zo hoef je niet het hele kastje overhoop te halen.