Een gekleurde muur is gelukkig snel weer aan te passen als je écht niet tevreden bent. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je te realiseren wat kleur met een ruimte doet, hoe lichtinval hier invloed op heeft en vooral welk gevoel een kleur geeft aan je ruimte. Wil je de basis van je ruimte licht houden, dan kun je kleur gebruiken in accessoires. Ik neem je in deze blog mee hoe je dit aanpakt. Daarnaast leg ik van een aantal kleuren uit wat het doet met een ruimte, zodat jij direct weet welke kleur je kunt kiezen! Als eerste is het belangrijk je af te vragen welk gevoel je de woonkamer, hal of slaapkamer wil geven. Ga je voor een intieme sfeer, kies dan voor donkere en warme kleuren. Ga je voor een fris en ruimtelijk gevoel? Kies dan voor lichte en koele kleuren.

Een aantal associaties en betekenissen van kleuren leg ik hieronder uit!

Kleur, inspiratie, warm, ruimte, Wonen in de Regio

Blauw zorgt voor inspiratie

Blauw is de kleur van de lucht en de zee, een kleur die een ruimtelijk gevoel creëert. De kleur straalt inspiratie, vertrouwen en rust uit en wordt vaak gebruikt in een werkkamer maar kan ook heel goed in een woonkamer of slaapkamer gebruikt worden. Zoals in ons eigen interieur, gecombineerd met licht grijs en roze tinten. 

Foto credits: @vonck.interieur

Kleur, inspiratie, warm, ruimte, Wonen in de Regio

Paars voor een warm interieur

Paars symboliseert spiritualiteit en verbondenheid. Combineer deze kleur met andere warme aardse tinten en natuurlijke materialen voor een warm interieur. 

Foto credits: @onshaarlemsehuisje