Verandering in stijl 

Toen Meta dit huis kocht, bestond het huis uit alleen een fundering. Wat ze erg praktisch vond omdat ze het huis zo volledig naar hun eigen smaak konden inrichten. Ze zijn dan ook een jaar lang bezig geweest om het hele huis naar smaak te verbouwen en vorm te geven. ‘De stijl die we toen kozen was erg veilig en heel wit’, vertelt Meta, ‘Ik kan het niet anders noemen dan dat het heel veilig was’. Maar gaande jaren krijgen ze nieuwe behoeften en werd huis langzaam weer onderhanden genomen. Een dakkapel en een aanbouw werden realiteit, maar de interieurstijl veranderde ook vrolijk mee.

Kleur voor eenheid

Het interieur van Meta werd dus steeds kleurrijker, maar hoe zorgt ze voor een goede balans en geen over kill? Werken met kleur gaat voor Meta vanzelf, waardoor ze zichzelf af en toe moet remmen. Ze geeft dan ook als tip om een paar basiskleuren uit te kiezen en een kleurenpalet te vormen, dat je vervolgens in verschillende ruimtes terug laat komen. Vanuit daar ga je eigenlijk gewoon mixen en matchen, probeer het visueel voor je te zien. Bedenk van welke kleur je al veel spullen hebt en kies dan een keer voor een andere kleur, voor een goede afwisseling.  Als je de goede afwegingen maakt kun je juist door kleurgebruik eenheid in je interieur creëren.

Kleurenpalet, Aanbouw, Nieuwe keuken, Wonen in de Regio

Accessoires voor kleur

Het grappige is dat Meta juist voor de nieuwe keuken kleuren als wit en zwart heeft gekozen. Dat komt doordat een keuken een grote investering is, waardoor je hem niet 1,2,3 weer zal veranderen. De kleuren als wit en zwart maken het mogelijk om met haar interieurstijl mee te veranderen. Het gebruik van accessoires speelt hierin een belangrijke rol. Een kleurrijke bos bloemen op het aanrecht of een dienblad met kleurrijke kopjes, op deze manier blijft het toch echt een ruimte die ingericht is door Meta. Ze geeft dan ook als tip; ‘bedenk goed wat je wil en hou hier aan vast’. Alleen zo creëer je jouw eigen unieke interieur.