Fotografie header: @byfrederiqueinterior | Fotografie: @homebystuart

Ruimtecheck

Rekening houden met de beschikbare ruimte in het tuinontwerp is niet geheel onbelangrijk bij het kiezen van je tuinset. Je wil namelijk niet dat je straks allemaal krap op elkaar zit en niemand fatsoenlijk uit de set kan komen. Ongeacht welke set je kiest, zorg ervoor dat er voldoende loopruimte is, zodat de vraag: ‘sorry mag ik er even langs?’ niet nodig is… 😊 

Ben je nu wat beperkt in ruimte, maar wil je wel graag buiten relaxen? Geen probleem! Er zijn compacte sets, waardoor zelfs een loungeset op je balkon past. Wat wil je nog meer? 

Fotografie: @woonboerderij_1947 | @babettevdspoel_living

Tuinset, tuinset rond, tuinontwerp, Wonen in de Regio

Prijs zelf in handen

Wie denkt dat een tuinset een fortuin kost, heeft het mis, want er zijn veel budgetvriendelijke mogelijkheden. Vergelijk prijzen, zoek naar aanbiedingen en vind een balans tussen prijs en kwaliteit. Je hebt de prijs volledig zelf in handen. Er zijn volop winkels en online platforms die een breed assortiment aan betaalbare tuinsets aanbieden. Een tip van ons: zorg dat je niet in het hoogseizoen opzoek gaat naar een tuinset, maar juist ervoor of erna, zo kan je vaak een leuke set voor een leuke prijs op de kop tikken en maak je jouw tuin zomer ready!

Fotografie: @bij_spiertjes_thuis

De aankleding: sierkussens

Als je tuinset staat, is het tijd voor het leukste gedeelte, namelijk de aankleding! Iets waar wij volledig onze creativiteit in kwijt kunnen, en dan stiekem ook het liefst onze eigen gang in gaan. Wat zeker niet mag ontbreken in elke tuinset zijn gezellige sierkussens, welke ook nog eens zorgen voor dat beetje extra comfort. Want wie vindt de zoektocht naar kussens voor in de loungeset nou geen leuke bezigheid?

Een mix van planten en bloemen

Nadat de kussens zijn uitgezocht, is het tijd om na te denken over de verdere aankleding. Planten en bloemen zorgen voor een kleurrijk geheel, kies dan ook voor een mix hiervan. Waar we hierbij vaak kiezen voor potten en bakken in neutrale kleuren, maar stap eens uit je comfortzone en koop een felgekleurde bloempot of plantenbak voor nog meer kleur in je tuin! 

Een parasol of schaduwdoek

Als laatste mag een parasol of schaduwdoek bij je tuinset niet ontbreken. Het is misschien niet de mooiste toevoeging aan de tuin, maar het is belangrijk om je te beschermen tegen de felle zon op warme dagen. Door te kiezen voor een kleur die past bij je tuinmeubels en accessoires, gaat het doek perfect op in je buitenruimte, waardoor hij meteen minder opvalt… 

Fotografie: @etielrooy

Tips & tricks voor onderhoud

Het is vaak geen leuk klusje, maar het hoort erbij: het onderhoud. Want wie wil er nou niet dat z’n set er jarenlang prachtig uitziet? Lees hieronder onze tips & tricks:

  • Reinig je tuinset regelmatig: afhankelijk van het materiaal kan het nodig zijn om specifieke onderhoudsinstructies te volgen. Houten sets moeten bijvoorbeeld behandeld worden met een beschermende lak, terwijl een aluminium tuinset alleen maar een schoonmaakbeurt met zeep nodig heeft.
  • Mocht je toch niet zo’n ster zijn in schoonmaken? Er bestaat ook een beschermhoes die je veel werk en tijd bespaart… 😉 

Zodra het weer het toelaat begint het buitenseizoen! Als de vogeltjes beginnen te fluiten en de temperatuur stijgt, is het tijd om je tuinset onder het stof vandaan te halen. Benieuwd welke tuinset dus het beste bij jou past of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Doe dan snel inspiratie op om de juiste beslissing te nemen voordat het al tijd is om je tuinset naar buiten te doen!