Tafelpoten

Op het eerste gezicht lijken ronde eettafels allemaal hetzelfde, want ja ze hebben allemaal dezelfde vorm, maar de poten maken het verschil. Links is gekozen voor een gekruiste U-poot in dezelfde kleur als het blad. In het midden zie je een ronde tafel met robuuste centrale voet. Geen discussies meer over wie er bij de tafelpoot moet zitten… Rechts een voorbeeld van de meest populaire poot onder ronde tafelbladen, namelijk de matrix poot. Alle voorbeelden zijn speels, tijdloos en in lijn met het interieur. Mocht je toch eens toe zijn aan verandering in huis? Dat kan eenvoudig door je tafelpoten te vervangen. Een fluitje van een cent, maar een groot verschil in aanzicht. Oftewel volop mogelijkheden om je eigen unieke tafel samen te stellen. 

Fotografie header: @dithshome | Fotografie: @huren_met_sfeer | @lavielalinda

Donker, lichter, lichtst

Niet alleen de poten, maar ook de tint van het tafelblad maakt een wereld van verschil. Op de afbeelding is te zien dat hier twee keer is gekozen voor een lichte ronde houten eettafel. In beide gevallen blend de tint van het tafelblad perfect samen met de kleuren van het interieur. Deze keuzes zorgen voor een samenhangend geheel wat rust creëert in de ruimtes. Ben je meer fan van wat donkerdere tinten? Geen probleem. Kies dan voor een zwarte ronde eettafel. Zo straalt je eethoek meteen luxe en moderniteit uit.

Fotografie: @home_anitaaaa | @menm_homestyle

Fotografie: @homestylingbytan

Ronde eettafel, eetkamer, eettafel rond, Wonen in de Regio 

Doortrekken naar buiten

Wist je dat een ronde eettafel niet alleen binnen, maar ook buiten heel leuk te stylen is? Trek de stijl van binnen door naar buiten, maar dan natuurlijk wel met weerbestendige materialen 😉 De afbeelding hieronder is een perfect voorbeeld van hoe dat er dan uitziet. Cozy en tegelijkertijd modern. Wil je graag wat grotere gezelschappen ontvangen? Dat kan! Kies voor een ronde uitschuifbare eettafel, hiermee creëer je net wat extra ruimte waardoor het hele gezelschap kan plaatsnemen aan de tafel.  

Fotografie: @thuizop5

Ben je overtuigd van de ronde eettafel? Dan vraag je je vast af hoe je hem combineert in je eetkamer? Laten wij daar nou net wat tips voor hebben. Bezoek onze website of volg ons op social media voor nog meer inspiratie in je eetkamer