Fotografie: @huren_met_sfeer | @rfmichel1

Ruimte besparen

Het belangrijkste voordeel van een smalle eettafel is het feit dat ze helpen ruimte te besparen. Deze eettafels zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor jij je ruimte optimaal kunt indelen. Past een ronde eettafel het beste in de ruimte of juist een rechte of ovale variant? Bij de laatste twee opties is een eetkamer bank ook zeker het overwegen waard. Zo’n bank kan namelijk makkelijk onder de tafel geschoven worden waardoor er nog meer ruimte bespaard wordt. Door de vele mogelijkheden en samenstellingen kan jij een eetkamer creëren die volledig past binnen jouw interieur. Kies jij voor een warme houten set, de strakke uitstraling van een metalen tafel of ga je voor de elegantie van een glazen eettafel? De opties zijn eindeloos…

Smalle eettafel, Eethoek, Wonen in de Regio

Multifunctioneel

Met een smalle eettafel bespaar je niet alleen ruimte, maar het zorgt ook voor een intieme sfeer. Het ontwerp brengt jou en je bezoek letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar, waardoor een knusse setting ontstaat! Een smalle eettafel is dan ook onmisbaar wanneer je een avondje gaat borrelen met vrienden of als je een romantisch diner hebt. Om de setting nog intiemer te maken hoef je alleen nog maar wat leuke decoratie en een eetkamer lamp toe te voegen. Toch is het ook mogelijk om de eettafel op andere manieren te gebruiken. Maak er bijvoorbeeld een thuiskantoor van of een plek om rustig te lezen. De tafel zorgt ervoor dat je de ruimte op allerlei manieren kunt inrichten!

Fotografie: @bij_spiertjes_thuis

Een gezellige sfeer

Misschien spookt de vraag door je hoofd of een smalle eettafel wel breed of groot genoeg is om accessoires op te plaatsen. Het antwoord op deze vraag is; ja, dat kan gewoon! Hierbij is het belangrijk dat je voor subtiele accessoires kiest, vooral niet te veel poes pas. Ga bijvoorbeeld voor één grote vaas met een bos bloemen aan het einde van de tafel, of kies juist voor een paar kleine kaarsjes of vaasjes, die samen een geheel vormen. Daarnaast kun je de tafel natuurlijk ook opfleuren met leuke placemats, een gezellig tafelkleed of een mooi servies. Natuurlijk moet je wel genoeg ruimte over houden om heerlijk te kunnen tafelen, dit blijft uiteraard het belangrijkste.😉 

Fotografie: @homebystuart

Met de seizoenen mee

Je kunt ervoor kiezen om met de seizoenen mee te gaan en te experimenteren met seizoensgebonden decoratie. Op deze manier krijgt jouw eettafel bij ieder seizoen een andere uitstraling en gaat deze met de tijd van het jaar mee. In de lente is het bijvoorbeeld leuk om zelf bloemen te plukken en deze in een vaas op tafel te zetten. Wordt het zomer dan vervang je dit boeket door felgekleurde bloemen uit de winkel en wanneer de dagen wat korter en kouder worden kun je kiezen voor kaarslicht, warme tinten en zachte kussens. En dan last but not least; de winter, in deze periode kan je de tafel omtoveren tot een feestelijke plek waardoor er nog meer genoten kan worden van het kerstdiner.  

Smalle eettafel, Eethoek, Wonen in de Regio

Een fijne plek rond de tafel

Wij kunnen wel concluderen dat een smalle eettafel meer is dan zomaar een meubelstuk, het is de plek waar iedereen samenkomt en verhalen gedeeld worden! Dit omdat de eettafel naast dat hij praktisch is ook onderdeel uitmaakt van het interieur en de sfeer die daarbij wordt uitgestraald. Bovendien zijn er erg veel verschillende kleine eettafels te verkrijgen, zodat er altijd eentje past bij jouw interieur. Dus investeer in stijl, comfort en gezelligheid, door te kiezen voor een smalle eettafel, met als grootste pluspunt ruimtebesparing. Waar wacht je nog op?

Fotografie: @interior.byloes