Vloerverwarming wordt steeds populairder in ons land. Er wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarmer. Dit heeft te maken met het feit dat vloerverwarming het huis gelijkmatig verwarmd. Daarnaast is vloerverwarming beter voor het milieu en scheelt dit vaak ook in je portemonnee. Vaak denken mensen dat het heel wat kost om vloerverwarming te realiseren maar is dit ook zo. In dit artikel geeft Vloerenbaas, specialist in vloeren en vloerverwarming, antwoord op de vraag wat kost vloerverwarming per m2?

Hoofdverwarming

Vloerverwarming is eigenlijk heel simpel gezegd een verwarming onder de vloer. Op deze manier wordt de woning gelijkmatig verwarmd via de vloer. De kamertemperatuur wordt geregeld door de warmteafgifte van de vloer. Hiermee kan vloerverwarming dienen als hoofdverwarming van een woning. Daarnaast is vloerverwarming onder bijna elke vloer mogelijk. Ga jij voor een nieuwe vloer met vloerverwarming of kies je voor vloerverwarming onder je huidige vloer? Alles is mogelijk.

Voor- en nadelen

Om antwoord te geven op de vraag: ‘wat kost vloerverwarming per m2?’ hebben we allereerst de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Vloerverwarming is laag in energieverbruik. Hierdoor kun je geld besparen op je maandelijkse lasten. Daarnaast ben je ook nog eens milieubewust bezig omdat je minder gas verbruikt.
  • Vloerverwarming zorgt ervoor dat de woning in waarde stijgt. Doordat vloerverwarming een duurzame en moderne oplossing is, speelt dit mee in de waarde van je woning.
  • Geen lelijke radiatoren in huis. Wanneer er wordt gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarmer, heb je geen last meer van ouderwetse radiatoren in huis.

Nadelen

  • Er moeten nieuwe leidingen gelegd worden in de vloer. Dit kost enige tijd.
  • Wanneer tapijt als ondervloer wordt gebruikt, wordt een groot gedeelte van de warmte tegengehouden. Let hier dus op bij de keuze voor vloerverwarming.
  • Vloerverwarming heeft iets langer nodig om het hele huis op te warmen. Je moet dus even geduld hebben, maar dan heb je ook wat.

Totaalpakket

We kennen Vloerenbaas natuurlijk al van hun ruime aanbod in vloeren. Echter bieden zij een totaalpakket aan waarbij je meteen kunt kiezen voor vloerverwarming. Om nu dan eindelijk antwoord te geven op de vraag ‘wat kost vloerverwarming per m2?’, dit verschilt heel erg. Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming? Dan liggen de kosten een stuk lager dan wanneer je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Daarnaast ligt dit ook aan het type vloerverwarming dat je kiest. Wil je meer weten over de kosten voor vloerverwarming? Neem dan vrijblijvend contact op met Vloerenbaas en wie weet sla je ook nog een nieuwe vloer aan de haak.