Spullen opbergen

Wandplanken zijn ideaal wanneer je spullen wilt opbergen, maar wel in het zicht wilt behouden. Voorraadpotten kunnen bijvoorbeeld mooi neergezet worden in de keuken op een wandplank. Het staat leuk én het is ook nog eens makkelijk te pakken tijdens het koken. Een plank boven het bureau met belangrijke mappen, papieren en een printer is bijvoorbeeld ook erg handig. Alles binnen handbereik, maar je bureau ligt er niet mee vol.

Interieur accessoires

Naast dat wandplanken handig zijn voor het opbergen van spullen, kun je ook je mooiste accessoires tot hun recht laten komen door ze op een wandplank te stallen. Wandplanken zijn ook echt een mooie toevoeging aan je interieur. Door verschillende plantjes, foto’s en beeldjes op de wandplanken uit te stallen, maak je je interieur helemaal compleet. De wandplanken passen dan ook bij iedere stijl. Ga jij voor een wat robuustere wandplank met een industriële drager, of ga jij juist voor een strakke witte wandplank met onzichtbare dragers? Voor ieder is er wel wat wils en zo kun jij met wandplanken de puntjes op de i zetten in jouw interieur!

Wandplanken, wonen in de regio

Wandrailsysteem

Wanneer je graag een wand wilt creëren met meerdere wandplanken, kun je kiezen voor een wandrailsysteem. Het wandrailsysteem, ook wel F-systeem genoemd, maakt het mogelijk om gemakkelijk aan de muur een systeem te maken met verschillende plankdragers. Het bestaat uit losse dragers die eenvoudig in de rails aan de muur gehaakt kunnen worden. Hierdoor creëer je binnen een mum van tijd een prachtig wandrailsysteem. Ideaal voor het opbergen van een grote hoeveelheid producten of handig voor een stijlvolle plankenwand. Het wandrailsysteem is gemakkelijk bij te stellen. Je kunt eenvoudig extra planken plaatsen, planken verwijderen of de hoogte van een plank bijstellen. Mocht je dus in de toekomst toch te weinig ruimte hebben, dan kun je er eenvoudig extra planken bij plaatsen.

Wandplanken, wonen in de regio

Én

De wandplanken kun je ook mooi wegwerken in een inbouwkast met schuifdeuren ervoor. Met de schuifdeuren zorg je ervoor dat alle spullen netjes weggewerkt zijn achter de deur. De planken hoeven dan dus niet heel stijlvol afgewerkt te zijn met prachtige accessoires, maar dienen ideaal als een handige opbergplek! De schuifdeuren kun je eenvoudig zelf maken met schuifdeursystemen. Zo is alles netjes opgeborgen en zorg je ervoor dat er niets in het zicht staat.

Wandplanken

Wandplanken mogen dus echt niet ontbreken in jouw interieur. Of je ze nou gebruikt voor het opbergen van spullen of voor het laten pronken van je mooiste accessoires: het kan allemaal! Voor wat voor soort wandplank ga jij?