Voortuin inrichten

Onze voortuin vormt het visitekaartje van ons huis, maar wat komt er op je kaartje te staan? Het ontwerp van je voortuin biedt vaak meer uitdaging dan die van je achtertuin, omdat er minder ruimte beschikbaar is. Het is dus soms even puzzelen, maar het is geen onmogelijke puzzel! Laten we eens kijken wat de mogelijkheden zijn.  

  • Met je voortuin wil je contact behouden met de straat en dit kan eenvoudig met een lage schutting, zoals een heg, muurtje of hekwerk. Deze optie is ideaal als afscheiding met je buren en de stoep, maar gaat niet ten koste van je ruimte.
     
  • Om van straat naar de voordeur te lopen is het ook wel handig om een looppad aan te leggen. Populaire opties hiervoor zijn een grindpad, stenen pad of staptegels. 

  • Niet alle achtertuinen hebben evenveel zon, maar om toch van het zonnetje te kunnen genieten, is het leuk om een zitje te maken in je voortuin. Begin je dag hier met een kopje koffie of sluit de dag af met een goed boek en een glas wijn.  

  • Dit idee is niet voor iedereen weggelegd, maar als je gezegend bent met een ruime voortuin, is een oprit een must-have! Je stapt zo in- en uit voor de deur en hoeft je nooit zorgen te maken over een parkeerplek  

Fotografie: @babettevdspoel_living | @homebystuart | @byanoes

Fotografie: @houseof.cj

Voortuin ideeën, voortuin inspiratie, buitenplanten, Wonen in de Regio

Voortuintrends 2024

Anno 2024 zijn moderne voortuinen helemaal de bom. Kenmerkend voor een moderne voortuin zijn strakke lijnen en materialen die weinig onderhoud vereisen. Denk hierbij aan grote rechthoekige vlakken zoals grote vierkante tegels die gecombineerd worden met rechte grindvlakken of strakke borders. Bij deze trend wordt niet alleen veel symmetrie gebruikt, ook neutrale kleuren zoals grijs en wit zijn een must.    

Fotografie: @homebystuart

Onderhoud voortuin

Als je eenmaal een mooi visitekaartje hebt gemaakt, is het belangrijk om je voortuin te onderhouden om de uitstraling te behouden. Dit betekent niet alleen dat je regelmatig je heg of struik moet snoeien, maar breng ook eens in de zoveel tijd een fris likje verf op je hekwerk aan. Weet je van jezelf dat je geen groene vingers hebt? Kies dan voor bestrating of grindvlakken als onderhoudsvrije voortuin ideeën. En je kunt het vast al raden… het is niet onze favoriete bezigheid, maar je zal hoe dan ook zo nu en dan onkruid moeten plukken… 🙈  

Meer voortuin inspiratie nodig? Bezoek onze website en social media kanalen of maak eens een ommetje door je wijk en spiek bij de rest van de buurt… 😉