Wat is een paneelgordijn

Een paneelgordijn wordt ook wel schuifgordijn genoemd en ziet er strak en minimalistisch uit. Deze gordijnen bestaan uit panelen stof die bovenin het raam bevestigd worden aan een rails. Aan de onderkant worden zij verzwaard, waardoor ze altijd strak en recht naar beneden blijven hangen. Waardoor een luxe sfeer ontstaat. Daarom zijn deze gordijnen erg geschikt om bijvoorbeeld voor een schuifpui te hangen, ze schuiven eenvoudig met de pui mee. Daarnaast kun je spelen met de gordijnen door bijvoorbeeld een rails voor een andere rails te plaatsen en te kijken naar de grote variatie in stoffen en kleuren.

Transparante paneelgordijnen

Mocht je voor een doorzichtige stof gekozen hebben dan kun je er op rekenen dat het daglicht op een speciale manier binnenvalt zonder dat privacy verloren gaat. Kies bijvoorbeeld voor mooie semi transparante gordijnen of voor een volledig transparant paneelgordijn en daarom alleen als decoratie dient. Met een koord of stang zijn de paneelgordijnen te bewegen zodat je zelf controle houdt over de hoeveelheid licht die je binnen laat en in welke mate je last hebt van de zon.

Verduisterende gordijnen

Maar je kunt paneelgordijnen ook prima ophangen in de slaapkamer. Er is namelijk ook een groot assortiment aan verduisterende gordijnen. Deze gordijnen worden vaak gemaakt van wat dikkere stoffen en nemen minder ruimte in dan bijvoorbeeld een ‘gewoon’ gordijn dat vaak duidelijk zichtbaar in de hoeken van de ramen hangt. De gordijnen hebben dus niet alleen een strak design maar zijn ook enorm functioneel. The best of both worlds!