Opruimen, huisparfum, schoonmaken, wonen in de regio

Opruimen, opruimen, opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze wel eens, dit is echt zo. In ieder geval, dat merk ik bij mezelf. Als ik van alles laat slingeren door het huis, krijg ik ook geen rust in mijn hoofd.

Dus dat is iets waar ik, en vooral mijn vriend, even mee aan de slag moeten gaan. Wanneer we thuiskomen of na gebruik meteen alles opruimen. Het zijn maar een paar kleine dingen die weinig moeite en tijd kosten maar direct zorgen voor rust en ruimtelijkheid in huis. Nog een pluspunt, je hoeft niet bang te zijn voor onverwachts bezoek!

Opruimen, huisparfum, schoonmaken, wonen in de regio

Schoonmiddeltjes uit eigen keuken

Soms zijn middeltjes die je zelf al in huis hebt een betere oplossing voor het schoonmaken dan schoonmaakmiddelen zelf. Een goed voorbeeld daarvan zijn citroenen. Deze doe je in de oven om zo bijvoorbeeld de vettigheid van de feestdagen eruit te krijgen. Een ander middeltje uit de keuken is baking soda van de AH. Baking soda kan voor meerdere doeleinden ingezet worden. Zo kun je er de aanslag van koffie of thee mee verwijderen, maar ook de schimmel in de douche zal hierdoor verdwijnen. Daarnaast is het ook een goed middel om onaangename geurtjes, die bijvoorbeeld aan een snijplank blijven hangen, te verminderen.