Huurwoning

Je zult het vast wel vaker hebben gehoord. Iemand die in een huurwoning woont en niks mag aanpassen. Gelukkig was dit bij Marit en haar vriend niet het geval. Het koppel huurt de jaren ’30 woning van een kennis en kan hierdoor gemakkelijker kleine aanpassingen doen. Daarnaast is de huurbaas schilder en heeft hij voordat het koppel introk alle muren in een gewenste kleur geverfd. “Dat was echt heel luxe. We hebben zelf nog wat dingetjes aangepast in de woning, maar wel zo dat het allemaal weer terug kan naar oorspronkelijke staat”.

Jaren ’30 woning, binnenplanten, bohemian interieur

Creatieve oplossing

De indeling van de woonruimte was niet optimaal voor het koppel. Marit liep hier al een tijdje tegenaan. Ongeveer een jaar geleden hebben ze dit aangepakt. Het koppel heeft zelf een ombouw om de haard heen gemaakt. Deze is betegeld met houten panelen, waardoor er veel meer zitruimte is ontstaan. “De haard staat er nog, er staat nu alleen een ombouw voor. We kunnen de ombouw gewoon weer weghalen als we dat willen, waardoor de woning weer in originele staat is”. De indeling van de woonruimte was het grootste probleem waar Marit tegenaan liep. Door creatief na te denken heeft het koppel dit op een prachtige manier opgelost. Zo zie je maar, ook een huurwoning kun je naar eigen smaak inrichten!

“Eerst vond ik het een beetje raar om een trap in de woonkamer te hebben, maar het is zo’n mooie trap dat het helemaal niet storend is.”

Originele schuifdeuren

De benedenverdieping van de jaren ’30 woning bestaat uit twee aparte ruimtes, gescheiden door een vakkenkast en originele glazen schuifdeuren. In de voorkamer, het woongedeelte, heeft het koppel geprobeerd om hun eigen stijl te implementeren. Dit is goed gelukt. Door veel persoonlijke items toe te voegen aan het interieur is een eigen plekje ontstaan. Aan de andere kant van de kast bevindt zich de eetkamer. Wat hier meteen opvalt is de trap. “Eerst vond ik het een beetje raar om een trap in de woonkamer te hebben, maar het is zo’n mooie trap dat het helemaal niet storend is.”