We zitten alweer over de helft van het jaar, dus tijd voor een nieuw kleurtje op de muur. Vind jij het lastig om voor een kleur te kiezen? Ga dan mee met de trends! Frisse blauwtinten zijn dé kleurtrend van dit jaar. Durf jij te gaan voor een blauwe muur als eyecatcher? Een andere kleurtrend is groen. Deze zal niet alleen op de muren terug te zien zijn maar door het hele huis. Ook de pastelkleuren zullen dit jaar nog mee gaan. Daarnaast zullen goudtinten en geel dit jaar ook nog even blijven, evenals de warme neutrale tinten die niet kunnen ontbreken. Texbaas, gevestigd in Veldhoven, neemt je mee door de kleurtrends van 2022.

Wit is zó 2020

Naast het feit dat grijs en bruin tinten altijd tijdloos zijn geweest in huis, zijn ze nu helemaal terug van weggeweest. Je ziet steeds vaker dat mensen afstappen van de standaard witte muren en kiezen voor grijs of taupe tinten als grote leidraad voor hun woning.  

Pastel

Wat je ook steeds met de jaren op en af ziet terugkomen zijn pasteltinten. De pastelkleurtjes kwamen weer helemaal terug in het einde van 2020 en zijn niet meer weggegaan. Dit zie je vaak als accent muur en wordt doorgetrokken in de accessoires, ook zie je ze vaak met contrasterende kleuren, onverwachte kleurencombinaties die onverwacht mooi passen. 

Bijzondere sfeer 

Echte kleurtrends van 2022 zijn frisse blauwtinten, maar ook olijf groen ga je vaak zien dit jaar. In 2022 zien we vooral de terugkeer van frisse blauwe kleuren geïnspireerd door de buitenlucht op muren (en plafonds!) gecombineerd met blauw in alle kleurschakeringen. Maar ook de kleur bruin in combinatie met beige is helemaal hip. Bruin wordt gezien als het nieuwe zwart en zal dan ook veel centraal staan in het interieur. Durf jij het aan om jouw muren een sprekende kleur te geven? Stap uit je comfort zone en laat je verrassen door deze bijzondere kleuren.